POU Pazin najavljuje dva koncerta glazbenika koji promišljaju tradiciju na suvremeni način

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nakon dva održana koncerta etno glazbe krajem prošle godine, Pučko otvoreno učilište u Pazinu u suradnji s udrugom TradinEtno nastavlja s organizacijom koncerata domaćih i stranih glazbenika koji promišljaju tradiciju na suvremeni način.

“EtnoCikl” će kroz 2024. godinu predstaviti istarskoj publici glazbenike uzbudljivog i raznolikog izričaja. Prethodna dva koncerta (Dunjaluk i Zoran Majstorović Trio) već su pokazala u kojem se smjeru “EtnoCikl” odlučio kretati. Put se nastavlja s dva posebna koncerta. 

U subotu, 27. siječnja u 19h, u velikoj koncertnoj dvorani Spomen doma Pazin nastupit će TradinEtno orkestar. TradinEtno orkestar je skupina od 20 entuzijastičnih instrumentalista i pjevača iz Pazina, Pule, Marčane, Rijeke, Krka, Izole i Portoroža.

Više od godinu dana dijele glazbu i uče jedni od drugih, ali i od iskusnih etno glazbenika poput Daria Marušića, Dunje Bahtijarević i Gorana Farkaša. Na njihovim koncertima čut ćete pjesme s istarskog podneblja te iz Belgije, Grčke, Mađarske, Irske, Turske, Argentine, Slovenije, Makedonije i dr.

U petak, 02. veljače u 19h, u dvorani Istra Spomen doma Pazin ukazat će se talijanski folktronica trio Brigan koji dolazi s juga Italije i to točnije iz okolice Caserte. Brigan je glazbeni sastav nastao 2009. godine kao rezultat interesa i strasti prema narodnoj glazbi. U svojim su se počecima inspirirali keltskom glazbom da bi se vremenom sve više približavali svojim korijenima.

Nakon dvanaest godina aktivnosti, brojnih svjetskih turneja i četiri albuma, glazbena skupina Brigan predstavlja svoj najnoviji projekt “Liburia Trip”. Projekt je nadahnut ruralnim područjem oko Caserte. Ovaj dio Italije, stoljećima poznat kao Terra Felix, poznat je po svojoj bogatoj poljoprivrednoj tradiciji, uključujući uzgoj konoplje i duhana.

Projekt predstavlja pravu ravnotežu između očuvanja tradicionalnih oblika i njihove dekonstrukcije, stvarajući složenu mrežu odnosa između prošlosti i sadašnjosti, između duboko ukorijenjene tradicije i potrebe za stvaranjem nečeg novog na temeljima te iste tradicije.

Njihov je koncert u Pazinu dio zimske europske turneje. Brigan čine: Francesco Di Cristofaro – glas, flaute, gajde, harmonika, Andrea Laudante – elektronika, udaraljke, vokali i Ramon Rodriguez Gomez – udaraljke.

Pročitajte još...