Dječji vrtić “Olga Ban” sutra predstavlja novi vrtićki kalendar – tema su putovanja!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sutra, u ponedjeljak 19. prosinca, počinje promocija novog vrtićkog kalendara za 2023. godinu. Dječji vrtić „Olga Ban“ iz Pazina obavještava kako će se promocija održati u ponedjeljak, 19.12.2022. godine u 10,30 sati, u Holu Spomen doma gdje se nalazi i prigodna izložba.

Od lipnja ove godine su u Erasmus+ projektu u sklopu kojeg su odgojiteljice, stručne suradnice i ravnateljica imale priliku putovati po Europi na razne stručne tečajeve ili praćenja rada u drugim vrtićima, svoja iskustva s putovanja, interesantne teme iz drugih zemalja, običaje, obilježja i geografski položaj zemlje i gradova prenosile na djecu. Stoga, smo odlučili da nam tema ovogodišnjeg kalendara budu putovanja.

Također, ove su pedagoške godine jači naglasak stavili na održivi razvoj u sklopu kojeg su osnovali i mali centar kreativnog recikliranja u koji skupljaju industrijski/obrtnički i otpadni škart koji koriste u igri, umjetničkom izražavanju i stvaranju. Od tih su materijala, u kombinaciji s nekim tradicionalnim materijalima, stvarali slike o putovanjima.

Neki su se usmjerili na prijevozna sredstva, neki na same destinacije, za neke putovanja simboliziraju kovčezi, nekima su to bila zanimljiva obilježja pojedine zemlje koje su posjetili, u stvarnosti ili u mislima.

Sve u svemu, „putujte“ od ponedjeljka do Spomen doma i uz prigodni program pogledajte novi kalendar Dječjeg vrtića „Olge Ban“ Pazin.

Pročitajte još...