Održana svečana sjednica Društva pedagoga tehničke kulture Istarske županije povodom 55. obljetnice Hrvatskog saveza pedagoga tehničke kulture

Facebook
Twitter
LinkedIn

Društvo pedagoga tehničke kulture Istarske županije održalo je svečanu sjednicu u suradnji s Hrvatskim savezom pedagoga tehničke kulture, a u povodu obilježavanja 55 godina rada Saveza. Tom su prilikom istaknutim pojedincima i ustanovama iz Istarske županije uručena priznanja, povelje i zahvalnice Saveza za rad i suradnju tijekom posljednjih desetak godina.

Zahvalnice za kontinuirano djelovanje u promicanju tehničke kulture, za višestruka domaćinstva i organizacije stručnih skupova kao i natjecanja iz područja tehničke kulture na svim razinama te za suradnju s Hrvatskim savezom pedagoga tehničke kulture dodijeljene su OŠ Vladimira Nazora Pazin iz Pazina, Zajednici tehničke kulture Pula i Društvu pedagoga tehničke kulture Istarske županije.

Priznanja su dodijeljena za unapređivanje tehničke kulture kroz redovnu nastavu, izvannastavne i izvanškolske programe, organizaciju natjecanja te postignute rezultate s učenicima na državnim natjecanjima i smotrama. Priznanja su primili Helena Dabo, učiteljica tehničke kulture u OŠ Centar Pula, OŠ Vladimira Nazora Krnica i OŠ Juršići, Sabina Papić, učiteljica tehničke kulture, fizike i informatike iz OŠ Vladimira Nazora Vrsar, Mirza Salihović, učitelj tehničke kulture i informatike iz OŠ Veli Vrh Pula, Sanja Milaković, učiteljica tehničke kulture iz OŠ Vidikovac Pula, Ivan Iskra, učitelj tehničke kulture iz OŠ Veruda Pula i Tina Mihelčić Sloković učiteljica tehničke kulture iz OŠ Vladimira Nazora Pazin.

Na svečanoj sjednici uručene su Povelje Saveza za dugogodišnje unapređivanje tehničkog odgoja i obrazovanja, za višestruko postignute rezultate s učenicima na državnim natjecanjima i smotrama, za organizaciju i provođenje stručnog osposobljavanja i usavršavanja učitelja i učenika, te za ugledno vođenje udruga iz područja tehničke kulture.

Povelje su dobili Dragan Pantić, nastavnik elektrotehničke grupe predmeta iz Industrijsko-obrtničke škole Pula, Anton Pletikos tajnik Zajednice tehničke kulture Pula te mr. sc. Darko Suman, učitelj tehničke kulture iz OŠ Vladimira Nazora Pazin.

Svečanost je održana u prostorijama Zajednice tehničke kulture Pula, a priznanja, povelje i zahvalnice uručio je predsjednik Saveza Mato Šimunović. Uz čestitku dobitnicima i zahvalu za dosadašnji rad istaknuta je uloga Saveza kroz potporu učiteljima tehničke kulture te aktivnosti i suradnja s učiteljima i udrugama pedagoga tehničke kulture.

Pročitajte još...