I ovoga se tjedna nastavlja program manifestacije “Otkrij središnju Istru”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ako ste ovoga tjedna stigli na odmor u središnju Istru ili planirate kratki predah na ovome području, sigurni smo da ćete se razveseliti kad saznate što vas ovoga tjedna sve očekuje u sklopu programa manifestacije Otkrij središnju Istru. Svi posjetitelji ovoga područja moći će uživati u šetnjama, degustacijskoj šetnji, dobrim filmovima i koncertima.

(pro)Šetaj središnjom Istrom

Besplatni razgledi gradića u središnjoj Istri odvijaju se prema planiranom rasporedu, od ponedjeljka do četvrtka s početkom u 18:00 sati. Stoga ako želite saznati neke zanimljivosti i tajne Svetog Petra u Šumi, Tinjana, Pazina, Svetog Lovreča, Pićna i Gračišća, rezervirajte svoje mjesto i uz licenciranog turističkog vodiča za Istarsku županiju prošetajte spomenutim gradićima. Svoje mjesto možete rezervirati slanjem poruke na adresu elektroničke pošte info@contineo.com.hr ili pozivom na broj +385 (0) 52 621 045.

Sprema se i jedan malo drugačiji razgled – Central Istria free degustation tour, koji se održava u Tinjanu u srijedu, 27.07.2022. s početkom u 19:00 sati. Interpretativna je to šetnja u vodstvu Istra Inspirita koja vas vodi kroz vrijeme – u doba antike, Austro-Ugarske Monarhije, a po završetku putovanja kroz vrijeme očekuje vas upoznavanje s okusima, mirisima i tradicionalnim jelima središnje Istre. Da biste uživali u okusima središnje Istre, prijaviti se morate na adresu elektroničke pošte info@istrainspirit.hr jer je broj sudionika ograničen.

Ljetno kino na otvorenom

Ljubitelji sedme umjetnosti moći će uživati u kinu na otvorenom, odnosno u Central Istria open air cinema, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem. Ovoga tjedna filmovi se prikazuju na četiri jedinstvene lokacije – u ponedjeljak 25. 7. 2022. u Svetom Petru u Šumi prikazuje se film Škola čarobnih životinja, u utorak 26. 7. 2022. u Tinjanu pogledajte film Vrapčić Richard, četvrtak 28. 7. 2022. rezerviran je za Pazin i film Luzzu, a u petak 29. 7. 2022. u Boljunu na rasporedu je film Hrabri mališan 2.

Koncertni program u središnjoj Istri

Tople ljetne večeri bolje su uz čašu vina i dobru glazbu stoga Turistička zajednica središnje Istre ovoga tjedna donosi dva zanimljiva koncerta – jedan u Pazinu, a drugi u Svetom Petru u Šumi.

Leonard Cohen u novom ruhu

U Pazinu na platou ispred najvećeg i najočuvanijeg srednjovjekovnog kašela u Istri – Pazinskog kaštela – u petak 29. 7. 2022. s početkom u 21:00 sat, Maja Posavec & Ivan Kepec svirat će hitove Leonarda Cohena u novom ruhu. Ova dva umjetnika odvažno su se upustila u interpretaciju glazbenog opusa ovoga velikana te njegovim intimnim pjesmama udahnuli novi život.

Projekt Večer s Cohenom dobio je i svoju diskografsku inačicu na istoimenom albumu, koji je vrlo brzo skočio u sam vrh prodaje domaće produkcije. A nekoliko riječi o samom albumu napisao je vrsni poznavatelj i prevoditelj Cohenovog opusa Damir Šodan: “Naposljetku, još jedno svjedočanstvo o dugovječnosti i aktualnosti Cohenovih pjesama predstavlja i ovaj jedinstven album, koji uz Leonarda potpisuje dvoje istaknutih hrvatskih glazbenika, versatilni jazz i fusion gitarist Ivan Kapec i mlada kantautorica osebujnog i sugestivnog glasa, Maja Posavec. Ali, da podsjetimo, riječ je o muzičarima koji u vrijeme objavljivanja Cohenovog prvog albuma “Songs of Leonard Cohen“ (1967.) još nisu bili ni rođeni! Ovo samo po sebi možda i više od svega svjedoči o izuzetnom senzibilitetu i umješnosti ovih naših glazbenika koji su, bez obzira na vremensku i geografsku izmještenost te usprkos stilskoj raznovrsnosti Cohenova opusa (koji svoja ishodišta nalazi u sjeverno-američkom folku, francuskoj šansoni i andaluzijskom flamencu) uspjeli dubinski proniknuti u srž Cohenovog kanona…“.

Klapska pjesma

Klapska će se pjesma čuti duž Svetog Petra u Šumi jer u nedjelju 31. 7. 2022. u 21:00 sat stiže Klapa Luka. Ženska je to klapa koja njeguje autohtoni a’ capella dalmatinski i primorsko-istarski glazbeni izričaj, a djeluje od 1985. godine i dosad ima 6 snimljenih nosača zvuka. Brojna gostovanja tijekom dugogodišnjega djelovanja odvode Luku vrlo često izvan granica domovine, posebice diljem središnje Europe, ali i u daleku Kinu, lučeći ogroman interes publike i izvrsne kritike.

Ako ipak ovoga tjedna niste u mogućnosti posjetiti središnju Istru, ne brinite jer bogat program događanja traje sve do konca kolovoza i sigurni smo da ćete u njemu pronaći nešto za sebe. Podsjećamo i na sljedeću degustacijsku šetnju koja će se održati u Pazinu 3. 8. 2022.

Sve ostale vijesti, informacije o projektima i događanja na području Turističke zajednice središnje Istre možete pronaći na mrežnoj stranici TZSI, Facebooku, Instagramu, LinkedInu i Twitteru.

Pročitajte još...