SOPOT SOPE | Općina Gračišće i Općina Pićan, uz TZSI, po prvi put organiziraju nesvakidašnju manifestaciju

Facebook
Twitter
LinkedIn
FOTO: Julien Duval / Turistička zajednica središnje Istre

Rezervirajte nedjelju, 10. rujna za novu manifestaciju “Sopot sope 2023.”, koju u suradnji s Turističkom zajednicom središnje Istre organiziraju Općine Gračišće i Pićan.

Lagana šetnja po svježem zraku i prekrasnom krajoliku oba područja, a za kraj kao nagrada slijedi uživanje u koncertu Šćika i ponudi lokalnih OPG-ova.

 Općine Gračišće i Pićan u suradnji s Turističkom zajednicom središnje Istre (TZSI) organiziraju manifestaciju dijalektnog naziva “Sopot sope 2023” što ‘’prevodimo’’ kao Sopot pjeva.

Ove dvije općine povezane prekrasnim prirodnim krajolikom odlučile su zapečatiti ljetna druženja na otvorenom manifestacijom ‘’Sopot sope 2023.’’, koja će biti održana u nedjelju 10. rujna.

Prvi dio manifestacije je pješačka tura koja počinje u 15:00 sati. Predviđeno trajanje pješačenja je 1 sat i 30 minuta, a staza je lagana. Početak pješačenja i okupljanje je u selu Floričići, točnije na parkingu s kojeg kreće spust za slap Sopot u 15:00 sati, a kraj je predviđen uz sam slap,  gdje će sve sudionike čekati okrjepa odnosno ponuda lokalnih OPG-ova.

Glavni dio popodneva pa i same manifestacije je koncert Etno skupine Šćike, čiji je početak predviđen u 17:00 sati. Sudjelovanje na pješačenju i sam koncert su besplatni, odnosno poklon dviju općina i TZSI. Tko ne želi pješačiti, može odabrati samo poslušati koncert Šćika i uživati u ponudi lokalnih OPG-ova uz prekrasan Sopot.

Prijave na pješačenje su obvezene, a prijaviti se možete putem maila info@central-istria.com ili na

+385 (0) 52 622 460.  

Sve ostale vijesti, informacije o projektima i događanja na području Turističke zajednice središnje Istre možete pronaći na mrežnoj stranici TZSI, Facebooku i Instagramu.

Pročitajte još...