Večeras je završna večer za ljubitelje filmova – u 21 sat saznajte tko su ovogodišnji pobjednici uz koncert Cinkuša

Facebook
Twitter
LinkedIn

Večernji program započinje sa svečanosti dodjele nagrada, pa će publika u 21:00 na Kinu Trg saznati tko su Motovunski najbolji. Nastavljamo večer s rasplamsanom energijom sredovječnog tate koji traži svog unutarnjega Vikinga u filmu Divlji momci. Naoružan samo lukom i strijelom, odijelcem od životinjskih koža i uzavrelom krvlju Martin odlazi u šumu, gdje ruši sve granice, pa i one uspostavljene krivičnim pravom.

U sklopu Glavnog programa, pod nebeskim svodom nad kinom Billy, u 21:15 prikazivat će se Nostalgija, napuljska priča o pokušaju pronalaska mira u nemirnoj prošlosti, ujedno i ovogodišnji natjecatelj u Cannesu. Nagradu za najbolju glumicu na potonjem festivalu osvojila je Zar Amir Ebrahimi za ulogu u filmu Sveti Pauk, koji će se prikazivati u hotelu Roxanich s početkom u 21:30. 

Film ovogodišnjeg člana žirija i redatelja kultnog filma Pizzeria KamikazeGorana Dukića zabavit će publiku koja zauzme stolicu Kina Trg u 23:30. Posljednje ostvarenje hrvatskoga redatelja, Nosila je rubac črleni, s američkom adresom pravi je mjuzikl sa zagorskih brega. Brojne „svinjarije“ nastaju kada radnju pokreću, okreću i prevrću brbljava svinja Beba, pripovjedač Isus Krist i prefrigana kuma Anka. Za muziku u filmu odgovorni su Cinkuši, zagorski punk-rock i što-sve-ne-bend, koji će nakon projekcije motovunskoj publici i uživo pokazati kako se to radi.

Veselicu će na zadnju večer privesti kraju DJ Mario Kovač. Stari motovunski prijatelj svojim će eksplozivnim nastupom okupljene držati budnima do jutra. Na kino Billy svi su dobro došli.

Fotografiju snimio: Anton Finderle

Pročitajte još...