SARKASTIČNI SLOŽNI SVETI PETAR U ŠUMI: “Lipo nan je, jušto kako meritamo…”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Facebook stranica „Složni Sveti Petar u Šumi“ ponovno je objavila svoje stavove vezane uz smjer Općine Sveti Petar u Šumi. Posebno su se referirali na dio koji oni nazivaju „Olimpijski sportski centar“.

„Eko fešte su pasale, nadajmo se da će nan ovo lito dones više dobrega nego slabega.

EURO nan je tu i super je jer sve je nekako jeftino, a u Trst gremo sad kao u Riku, jedino nas još vinjeta malo zeza pa moramo ostat duže od pet minuti u Sloveniji.

U našoj općini je i dalje sve idilično, još malo pa imamo Olimpijski sportski centar ,a forši i HNS odluči napravit Nacionalni nogometni stadion poli nas. Sudeći po redovitin hvalospjevima iz Glasa Istre (koji malo ki već čita) sve gre po planu i programu. Do sad je u sportski centar potrošeno više od 3.500.000,00 kn ali ča je to za tako jaku općinu. Pitamo se ki plaća te članke u novinami a i sve to drugo. (malo mi, malo država, malo krediti tj. opet mi, ali kroz 10 lit). Na studijsko putovanje u Španjolsku opet nismo bili pozvani, a obećano nan je.

Uglavnon ki još ni izabra kojin sporton se želi bavit neka to učini brzo jer sve nas je strah da pokle ne bude mista pa ćete se bunit da ne morete do tereni.

A ovima par ki se baš nikako ne želiju ili ne moru bavit sporton ostaju nažalost i dalje neriješena divlja odlagališta smeća u boški, telefonski kabli u zraku uz podzemnu pripremnu instalaciju, neasfaltirane ceste, dobro bi došla i kakova lampadina još npr. u Macukini. Ne bi škodilo i da dobijemo kakov kontejner za odjeću, po uzoru na druge okolne općine. Fali i parcela za naše mlade, ali nema veze bitno da ih je dosta za ove “vanjske”, oni će nas sigurno pohvalit, a to nan je najbitnije.

Natječaj za bespovratna sredstva za jaslice je Ministarstvo raspisalo, ali ne znamo zač jedino se naša općina ni javila. Vjerojatno nisu znali, forši su zabili ili pak imaju veće prioritete za našu dicu.

Uskoro kreću i pripreme za ovogodišnju feštu od kobasic pa se pitamo ki će taj put “pobrat šlag”. Lani nas je koštala samo 415.000,00 kn, a koliko smo oprihodovali nismo rivali doznat. To lito će siguro bit drugajče i bolje.

A i ako ne, Pust je obišen pa će benj on bit kriv za sve. Hvala mladima da nan daju nadu u bolje jutri i na očuvanju tradicije.

Ča da van još rečemo nego lipo nan je, jušto kako meritamo i zato kuraja naprid, zdravi i veseli nan bili.

Vaši Složni“, stoji u objavi.

Pročitajte još...