Roberto Funčić pred okršaj s Kašćergom: “Ulica je gušt za svih!”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Sigurno će ih imati u godinama koje dolaze, ali trenutno Istra ima malo futsal legendi, obzirom na to koliko je taj sport mlad. Jedna od tih, bez ikakvih dvojbi, je Roberto Funčić, državni prvak iz 2009. godine, a u tom razdoblju je bio jedan od, ako ne i najbolji futsal vratar u Hrvatskoj.

Danas je to 41-godišnjak koji tako ne djeluje, a na seniorskom turniru Ulice još je jednom pokazao da su godine samo broj. Godinama već čuva mrežu i „svog“ Plavog Puta te organizatori upozoravaju kako će upravo popularni „Funjo“ biti najstariji sudionik završnog dana.

„Znali smo da će bit teška utakmica ekipa puna čvrstih i iskusnih igrača koji su već godinama u futsalu. Malo smo lošije ušli u utakmicu što se obrane tiče i brzo dobili gol. U drugom poluvremenu smo uspjeli izjednačiti te onda preokrenuti rezultat. Utakmica je bila puna prilika sa obje strane i možda smo mi imali malo više sreće. Svaka čast Spartancima na fer i korektnoj utakmici i pokazatelj kako čvrste utakmice mogu bit fer bez napetosti“, rekao je Funčić o četvrtfinalnoj utakmici, a onda se osvrnuo na prijašnje utakmice:

„Loše smo krenuli u turnir, nekako lagano i mekano te nas je to skoro koštalo protiv Slipci. Malo smo se popravili nakon toga jer Grin i Spartanci bi to itekako iskoristili – zato, svaka čast dečkima jer su obranu protiv Grina odigrali jako dobro. Nažalost, ostali smo bez Lepinjice u toj utakmici“, kaže Funjo pa se smije uz dodatak „Opet sam najstariji!“.

Kako pronalazi motivaciju: „Motivacija je u tome da se natjeram tim dečkima što više pomoć i biti od koristi te da uživamo u futsalu i Ulici što dalje je to moguće. Istina je u tome da mi se Kuzma ozlijedi uvijek nažalost prije Ulice pa me gurne u vatru“, kaže Roberto pa završava:

„Imamo stvarno puno dečki oko Plavog Puta i svima hvala jer su stalno s nama i uz nas. Ulica je gušt za svih, kako za igrat tako i za gledat, tako da će dvorana zadnji dan sigurno biti puna kao i svake godine. Lijepo je kada tribine nagrade pljeskom svaki lijepi potez bez obzira tko igra. Zato pozivam ljude neka dođu ispratit taj zadnji dan i podrže sve kategorije od U11 pa do Veterana. I sretno svima“, zaključio je legendarni čuvar mreže.

ULICA – PONEDJELJAK, 26.12.

16:00 Domino Maling – Stella Šijana Juniors

16:40 Kašćerga – Plavi Put Pazin

17:20 FINALE U-11 Istra 1961 – Jadran Poreč

18:00 Utakmica za 3. mjesto seniori

18:45 FINALE U-15 Uljanik – Mladost RS

19:30 FINALE VETERANI: Stella Šijana – Spektar Gradnja Umag

20:30 FINALE SENIORI

Pročitajte još...