Ivica Šuran, Dino Vodopija i Paolo Zgrablić završili porečki Ironman

Facebook
Twitter
LinkedIn
Paolo Zgrablić i Dino Vodopija

Tri su trkača iz središnje Istre – Ivica Šuran i Paolo Zgrablić iz Pazina te Dino Vodopija iz Svetog Petra u Šumi završila nedavno održani porečki Ironman 70.3. Ivica Šuran iz redova Pazinskih Sprintića i Trickera završio je ovaj najveći triatlon u Hrvatskoj za 6:45.18 sati.

Najbrži od ove trojice je bio Zgrablić kojem je trebalo 4:43.35 sata, a Vodopiji je rebalo samo minutu duže (4:44.32 sata).

Čak je oko 1.500 natjecatelja nastupilo na drugom porečkom Ironman 70.3 natjecanju. Duljina utrke je bila podijeljena na 1.9 kilometara plivanja, 90 kilometara bicikliranja te 21.1 kilometar trčanja. Start je bio u Zelena Resortu, ispred hotela Parentium Plava Laguna dionicom plivanja, nastavila se ispred Hotela Molindrio Plava Laguna.

Biciklistička trasa  je otuda krenula sve do Funtane pa da Višnjana i natrag po trenutno zatvorenim dionicama Istarskog Ipsilona. Posljednja etapa – trčanje – bila je od Hotela Molindrio preko Plave Lagune, centra grada i natrag, gdje su ovi ekstremni atletičari napravili dva kruga. 

Ivica Šuran

Pobjednici Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč, Istra – Hrvatska su Slovenci Lara Rajterič koja je utrku završila za 4 sata i 25 minuta te Matevž Nunar koji je utrku završio za 3 sata i 59 minuta, što je brže nego pobjednik prošle godine.

Drugoplasirani, također Slovenac, Tim Gošnjak prvi je prošao kroz cilj i bio je najbrži na biciklu, no imao je ukupan rezultat svega 20 sekundi slabiji od ukupnog pobjednika Nunara. 

Pročitajte još...