IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA GRADA PAZINA ZA 2021. GODINU | Laureati Stefani Mogorović, Alex Šćulac i AK Istra Racing Team

Facebook
Twitter
LinkedIn

Večeras je u polivalentnoj dvorani Sportskog centra „Egidije Marion“ održan Izbor najboljih sportaša Grada Pazina za 2021. godinu. Zajednica sportskih udruga Grada Pazina odradila je sjajan posao što se tiče organizacije i provedbe samog izbora, a prije svega prvi operativac, tajnik Patrick Rabar.

Program je vodila Melita Gržić Pincin, a tehnički je organizaciju pomogla i Radio Istra, uz Glas Istre, medijski pokrovitelj ove manifestacije. Velike aplauze zasluženo je tijekom programa dobila i Vokalna skupina osnovne škole Vladimira Nazora koja je izvela tri skladbe, sve pod vodstvom profesorice Nataše Maruškić Popadić.

Na početku su nadahnute govore održali gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić, predsjednik Sportske zajednice Grada Pazina Zoran Bravar te predsjednik Sportske zajednice Istarske županije Mladen Pavićević. Nakon toga, uslijedila je podjela najperspektivnijim sportašima po sportovima.

David Sandić – biciklizam, Nikolina Hrvatin – automobilizam, Tino Majcan – boćanje, Greta Marečić – kickboxing, Noa Cvijanović – sportsko penjanje, Zara Sofia Krajcar – sportsko penjanje, Matej Oplanić – košarka, Jan Pauletić – nogomet, Rajna Cvitko – košarka, Roko Mogorović – kickboxing, Ema Dimovski – odbojka, Roko Milohanić – sportski ribolov.

Dodijeljene su i dvije posebne nagrada. Matan Katalinić iz Pazina rođen je 29. ožujka 2006. godine i član je Hrvatske kickboxing reprezentacije. U 2021. godini na Europskom prvenstvu u Budvi pod vodstvom trenera Edija Viškovića koji je ujedno i izbornik i trener Hrvatske kickboxing reprezentacije za tatami discipline postao je viceprvak Europe u disciplini light contact u kategoriji starijih kadeta do 57 kg.

Matan je započeo s treninzima kickboxinga u Pazinu kada je krenuo u osnovnu školu, a u 2021. godini prelazi u Kickboxing klub Planet Sport iz Pule i ostvaruje zapažene rezultate u kategorijama starijih kadeta i juniora.

Druga posebna nagrada otišla je u ruke Športskog ribolovnog društva Pazinčica iz Pazina koje je osnovano 1972. godine. Udruga se bavi promocijom i razvojem sportskog i rekreacijskog slatkovodnog ribolova, očuvanjem okoliša te zaštitom ribljeg fonda.

ŠRD Pazinčica je ujedno i ovlaštenik ribolovnoga prava te gospodari vodama u ukupnoj površini od 39,2 ha. Vode kojima gospodari jesu rijeka Raša sa pritocima, rijeka Boljunčica sa pritocima, rijeka Mirna (lijeva polovina toka), Rječica Pazinčica, Bare Cerovlje, Bare Borut te ostale stajaće vode i bare na području Pazinštine.

Za kraj, ostavljeni su najveći ‘pokali’. Najboljom sportskom ekipom Grada Pazina za 2021. godinu proglašena je AK Istra Racing Team Pazin koji je osnovan prije 29 godine, 1993. Auto i karting klub natječe se sa 20 vozača i vozačica u Prvenstvu Hrvatske i Prvenstvu AKSI-a na auto utrkama u disciplini kronometar vožnji, Formuli driver, auto slalomu i auto rallyu. Na kraju natjecateljske sezone 2021. godine klub je osvojio:

1. mjesto u ukupnom poretku Prvenstva Hrvatske u disciplini kronometar vožnja

1. mjesto u ukupnom poretku Prvenstva AKSI u disciplini kronometar vožnja i

1. mjesto u ukupnom poretku Prvenstva AKLZ u disciplini kronometar vožnja

Najboljom sportašicom proglašena je Stefani Mogorović, rođena 22. lipnja 2003. u Puli. Nastanjena je u Katunu Trviškom i učenica je Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile u Pazinu. Karting sportom počela se baviti od svoje 3. godine i već sa 10. godina pod okriljem IRT Pazin počela je nastupati na utrkama Prvenstva Hrvatske, Sportstil Cup-a i utrkama Centralno-europske zone koje se održavaju u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Austriji, Mađarskoj i Srbiji.

Svojim talentom, upornošću, treninzima, a uz pomoć i potporu roditelja i kluba ostvarila je izuzetne rezultate, pa je tako u 2021. godini osvojila:

1. mjesto u ukupnom poretku Prvenstva Hrvatske kružnih utrka u kategorijama juniora i vozačica

4. mjesto u ukupnom poretku Prvenstva Hrvatske kružnih utrka u klasi 9 – E1 do 2.000 ccm3 i

6. mjesto u ukupnom poretku Prvenstva Hrvatske kružnih utrka u Grupi 3 do 2.000 ccm3

Posljednja nagrada večeri otišla je u ruke Alexa Šćulca, rođenog 24. veljače 2005. godine, a koji se od svoje pete godine natječe u karting i off road  utrkama kao vozač i suvozač, te povremeno igra i nogomet. U kartingu nastupa na natjecanjima za prvenstvo Centralne Europske zone, za prvenstvo Slovenije i Hrvatske, dok u off road utrkama natječe se na lokalnim utrkama.

U Off road utrkama koje se boduju za prvenstvo auto karting saveza Istre (AKSI), prvenstvo regije zapad i otvoreno prvenstvo Istarske rivijere na kojem dolaze natjecatelji iz Italije, Njemačke, Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske Alex je u 2021. godini osvojio:

2. mjesto u ukupnom poretku prvenstva AKSI i regije zapad i

2. mjesto klasa benzin do 2000 ccm3 prvenstvo AKSI i regije zapad

Pročitajte još...