U Pazinu održana prvenstva Istre u boćanju, Vodnjancima titula najboljih

Facebook
Twitter
LinkedIn

Tian Baričević i Manuel Peršić, mladi boćari Vodnjana, osvojili su oba naslova prvaka Istre, u parovima i štafetnom izbijanju, na kadetskom prvenstvu Istre odigranom u dvorani pazinskog Boćarskog centra Aleksandar Anzur.

Baričević i Peršić su na prvenstvu u parovima ostvarili sve četiri pobjede, a u finalu su sa 13:6 pobijedili Roka Babića (Pazin) i Manuela Matoševića (Sveti Lovreč mladi) koji su protiv prvaka u jednom susretu na prvenstvu osvojili i najviše punata. U susretu za 3. mjesto su Toni Cetina (Fažana) i Matija Nadenić (Svetvinčenat) savladali Simona Kajina (Vrh) i Matea Golojku (Istra, Kozari).

U štafeti Vodnjanci su u obje serije izbijanja, kvalifikacijskoj i finalnoj, imali najbolje rezultate od 26 i 27 pogodaka i jedini su na prvenstvu prelazili granicu od 20 pogodaka po seriji. Srebrne medalje su pripale braći Ninu i Tinu Majcan (Pazin), a brončane Roku Babiću i Manuelu Matoševiću, te Mateu Stihoviću i Eriku Babiću (Pazin). 

Županijska prvenstva za kadete u Pazinu se nastavljaju u utorak, 28. lipnja prvenstvom u disciplini pojedinačno klasično, zatim 5. srpnja slijedi bližanje i izbijanje u krug, a 7. srpnja brzinsko i precizno izbijanje. (IBS)

Pročitajte još...