ULAŽU SE NAPORI, ALI SITUACIJA JE LOŠA: U jaslice se ne može primiti više od 50 djece na području Grada Pazina

Facebook
Twitter
LinkedIn
S lanjske press konferencije na istu tematiku (FOTO: 2022)

Jutros je u velikoj vijećnici Grada Pazina održana press konferencija na temu vrtića i upisa djece u program predškolskog i ranog odgoja u Dječji vrtić „Olga Ban“ Pazin za pedagošku 2022/2023 godinu. Na istoj su bile prisutne gradonačelnica Suzana Jašić i ravnateljica vrtića Vesna Rusijan.

Objavljene su i preliminarne liste za vrtiće, a gradonačelnica je na početku istaknula kako joj je ovo najteža press konferencija dosad u mandatu. Objasnila je što je sve poduzeto na ovu temu, iako je svjesna s problemima koji su na ovom planu veliki. Rekla je i kako novi vrtić, bez pristupne ceste, vrijedi oko 35 milijuna kuna, što Grad Pazin sam ne može ući u taj projekt. 

Ravnateljica Dječjeg vrtića “Olga Ban” Pazin Vesna Rusijan izrazila je razočaranje što se nije ostvarila njihova ambicija rješavanja ovog problema u brzom roku. Najveći problem je u matičnom vrtiću u Pazinu gdje, zbog zakonske regulative, veliki dio jasličara neće biti u mogućnosti pohađati ustanovu.

PRELIMINARNE LISTE

Zahtjev je predan za 99 djece, a primljeno će biti tek njih 39. Neki će od 60 djece koji su ostali “vani” biti raspoređeni u Gračišće i Pazinske Novake, ali sveukupno se tu radi tek o petoro djece starije od 2,5 godine. U područnim vrtićima su uspjeli svi upisati željeni vrtić. O svemu više možete čuti u video zapisu ispod:

Pročitajte još...