KK PAZIN: Ovog vikenda odlični najmlađi, seniori i Lino Družeta

Facebook
Twitter
LinkedIn

Odličan vikend za pazinske najmlađe i najstarije košarkaše. Najprije su u Ivanovcu u Međimurskoj županiji igračice i igrači prvih do četvrtih razreda osnovne škole u Final4 NBA jr. kao Osnovna škola Vladimir Nazor Pazin ili Chicago Bullsi u polufinalu pobijedila ekipu Milwakea odnosno Vladimir Nazor Rovinj sa 38:19, a onda u finalu, iako su dali posljednji atom snage umorni su uz bodrenje velikog broja fantastičnih navijača svojih roditelja, sestara i braća izgubili sa tijesnih 23:20 od zagrebačke Dubrave.

Nešto bliže i kasnije u prevečernjem terminu seniori su u središtu Karlovačke županije pobijedili tjelesno snažne domaćine sa 80:81 nakon britke bitke i zadržali drugo mjesto. Vodstvom domaćina sa 8:2 krenuli su sa dvije trice Češkovića domaćini.

Nakon „timeouta“ Pazinci se do kraja prve četvrtine malo sređuju i na kraju prve četvrtine gube dva razlike. Niti do poluvremena ne uspostavljaju željeni ritam igre i gube četiri koša razlike. Tek početkom treće dižu ritam i okreću rezultat, ali ponovno domaćini okreću i vode koncem treće četvrtine šest razlike.

Konačno u četvrtoj četvrtini Pazinci dižu ritam i igra se koš na koš. U samoj završnici 16 sekundi do kraja Škrtić pogađa jedno jedno bacanje za vodstvo domaćina od 80:79. Pazinci se nakon „timeouta“ odlučuju na polazak u napad sa zadnjeg polja (napad 24 sekundi, a ne 14 sekundi kojem bi izgubili dvije sekunde) sa željom da imaju zadnji šut u posljednjim trenucima.

Domaćini čine 8 sekundi do kraja prekršaj na najboljem igraču utakmice pazinskom kapetanu Nereu Gržiniću (do tada je u zadnjoj četvrtini imao bacanja 6/6).  Nereo hladnokrvno pogađa dvije “suze” sa pazinsko vodstvo 80:81. Posljednju loptu domaćini se odlučuju također za polazak iz zadnjeg polja, ali Pazinci su obranili se od Panjevićevog pokušaja da vrati rezultat.

KK ŠANAC – KK PAZIN 80:81
(23:21, 24:22, 19:17, 14:21)

ŠANAC: Panjević 6, Škrtić 8, Penić 2, Beber 3, Božić 17, Manjerević 8, Brozović 10, Moše, Latić 5, Češković 21.

PAZIN: Leon Travalja 2, Udovičić , Androšić 2, Gržinić 27, Lučić, Donald Fabris 17, Levak 14, Zajc 5, Marko Krulčić 14, Juričić, Luka Sironić.

Odličan je bio i Lino Družeta pazinski trenutno ove posuđen sportskim prijateljima iz Kraljevice i Nikoli Vujčiću i Mladenu Šestanu za prvu predkadetsku ligu. Imao je odličan učinak sa drugom učinkovitosti od svih igrača sa 10 koševa, 10 skokova i 9 osvojenih lopti u pobjedi Kraljevice nad Splitom.

Pročitajte još...