Pretkadeti Pazina nisu uspjeli ponovno ući u jedinstvenu državnu ligu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kada se rezimira turnir zaključak je košarkaši Pazina nisu razočarali. Od godišta 2005. generacije do danas u pet generacija tri puta se uspjelo ući u prvu predkadetsku ligu. Iz Istarske žuapnije, to je najbolji rezultat u predkadetskoj ligi, u Primorsko goranskoj županiji konkurentni su košarkaši Kastva koji posljednjih nekoliko godina su udružili ekipu sa Crikvenicom.

Lino Družeta je bio najbolji igrač turnira, iako pazinski treneri znaju da ima i još veće mogućnosti. Pratio ga je efikasnosti Fran Račan. Trener Dario Lukšić, za razliku od kolege Bilića iz Novog Zagreba, nije imao iza sebe pripremni turnir čak niti mogućnost zajedničkih treninga zbog odsustva Družete i Kontića.

Ritam je poremetila i ozljeda važnog igrača Matea Macinića. Svoj doprinos dali su i Rimac, Prenc, Guerin, Simic i Lakaca. Igrači su dali sve od sebe, bili su ravnopravni u pojedinim dijelovima utakmice i bolji te na kraju može se zaključiti da su odigrall dostojanstveno iako žal za višim ciljevima uvijek ostaje. 

Novi Zagreb, Pazin i Dubrovnik odigrali su kvalifikacijski turnir za popunu dva mjesta u prvoj predkadetskoj ligi.

KK PAZIN – KK NOVI ZAGREB 65:77 ( 16:15, 16:20, 17:14, 16:28)

PAZIN: Marko Guerin, Prenc, Simić, Macinić 2, Družeta 36, Rimac 3, Kontić 3, Račan 19, Jakus 2.

NOVI ZAGREB: Plavetić 3, Laić 20, Perić, Molioronić 5, Mikulić, Zlopaša 24, Sokač 12, Kolarec, Repalust, Miletić 11.

Domaćini su vodili prvu četvrtinu, utakmica je bila u egalu tri četvrtine, ali na kraju gosti su pobijedili sa 12 razlike koju su ostvarili u posljednjoj četvrtini.

Domaćine je vukao Lino Družeta koji je došao izravno sa priprema reprezentacije uz pomoć Frana Račana. U napadu nisu imali pomoć od svojih suigrača. Kod gostiju koji su došli uigrani, izravno iz Italije sa turnira izvrsni su bili Zlopaša i omaleni Laić s pet trica (prema riječima trenera Bilića s Armanijem iz Milana imao je trice 7-7) koji su imali u napadu pomoć više suigrača.


KK DUBROVNIK – KK PAZIN 89:74 (34:16, 18:24, 11:20, 26:14)

DUBROVNIK: Sentić, Guerov, Maslać, Miladin 12, Pijević 9, Andrić, Selmanović 9, Didić 4, Bijelić 26, Pavlović 29, Pašoakmić, Mataca.

PAZIN: Marko Guerin 1, Prenc, Simić, Macinić, Družeta 35, Rimac, Kontić 7, Račan 19, Jakus 12

Treća utakmica turnira tražila je odgovor na jedno pitanje. S obzirom da su “Gospari” bili sigurni u daljnji plasman (jedino ih je poraz od 41 i više razlike u trokutu stopirao u tome) Pazinci su trebali pobjedu od koša razlike da u trokutu ostvare dalji plasman.

Početak utakmice nije bio optimističan, ali u drugoj, trećoj i prvom dijelu četvrte četvrtine Pazinci su igrali nadahnuto i borbeno. Družeti i Račanu priključuju se Jakus i Kontić te pet minuta prije kraja Pazinci vode dva razlike.

Ipak, pet osobnih grešaka Petra Kontića te nemogućnost igranja ozlijeđenog Matea Macinića te visina i atletizam izuzetne generacije dubrovačkih premijerligaša koji su se „bacali po parketu“ zajedno s domaćim igračima je na kraju presudila.

Pročitajte još...