Nogometaši Pazinke slavili u istarskom derbiju, Nikles zabio “odmah”, Ivetac opet u rašlje!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Utakmica u Pazinu krenula je pogotkom. Ne u prenesenom smislu, već doslovno. Domaći su izveli centar, a Doni Tanković kirurški preciznom loptom gađa Antea Niklesa u punom trku, a ovaj u 15. sekundi utakmice dovodi Pazinku u vodstvo.

Nakon toga, narednih 20 minuta, na terenu je bolja momčad Buja i samo je Mauro Mendiković razlog zbog kojeg nisu brzo preokrenuli. Najprije Miličevićev udarac odlazi pored gola, a onda domaći vratar istrčava i u posljednji trenutak spašava situaciju nakon jedne kontre gostiju.

U 23. minuti Buježi su ponovno izigrali obranu Pazinjana te Leon Miličević dolazi sam ispred Mendikovića koji brani i spašava vodstvo domaćina. No, sedam minuta kasnije, dubinska lopta gostiju za Matiju Kalizana i rutinska realizacija za 1:1.

Prvih 15 minuta drugog dijela vidimo pokušaje Valente s jedne strane, a Tankovića s druge, ali mreža se nije tresla. I onda, kako to ove sezone biva, Nikola Ivetac. Pazinski ubačaj iz kornera „očistila“ je obrana Buježa te izbacila loptu na 20 metara, ali tamo se nalazila pazinska „desetka“ koja prekrasnim udarcem pogađa za 2:1.

Do kraja utakmice treba spomenuti ozljedu glave gostujućeg igrača Peroše kojega je s terena odnijela hitna, ali kako doznajemo, sve će biti u redu. Želimo mu što brži oporavak i povratak na teren. Bilo je poluprigoda na obje strane do posljednjeg sučevog zvižduka, ali je ostalo 2:1.

PAZIN – Stadion SC Egidije Marion – TREĆA NL ZAPAD – 8. kolo – SUDAC: Mario Prpić (Rijeka) POMOĆNICI: Luka Milković (Viškovo) i Saša Piljić (Rijeka) DELEGAT: Neven Jadreško (Štinjan)

PAZINKA – BUJE 2:1 (1:1)

Strijelci: 1:0 Nikles 1′, 1:1 Kalizan 35′, 2:1 Ivetac 60′

Žuti kartoni: Milovan, Maružin, Rabar (Pazinka) Miličević, Maslić (Buje)

PAZINKA: Mendiković, Pavat E., Rojnić, Ivetac (90. Pauletić J.), Milovan (46. Prenc), Tanković, Šugar, Nikles (84. Maružin), Funčić (46. Pavat N.), Matika, Rabar

Trener: Saša Lukman

BUJE: Mandalenič, Peroša (65. Bojić), Ravlić (46. Špeh), Šoškić (82. Vadnov), Kalizan (65. Ibrahimović), Fakin, Šusterajter, Miličević (89. Baf), Maslić, Valenta

Trener: Ivan Brečević

Pročitajte još...