Nogometni klub Buzet se ne gasi, nastavlja s normalnim radom, a problem spomenute uplate je sređen!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Nakon što je jutros objavljen dramatičan post s jedne Facebook stranice vezane uz Nogometni klub Buzet, situacija polako postaje sve jasnija. Grad Buzet već neko vrijeme ima ozbiljnih problema u sportu, pa ovo nije nekakva velika novost.

„Facebook stranica NK Buzeta prestaje s radom; kao što ste vidjeli nije bilo objava za prethodni vikend; a vjerojatno će s radom morati prestati i cjelokupni klub koji broji oko 134 igrača mlađih od 18 godina, pa se zapitajte“, piše na početku obraćanja, a mediji prenose kako s radom prestaje klub, ne davajući naglasak na riječ „vjerojatno“ koja je ovdje odlično stavljena u svrhu „prijetnje“ gradskim strukturama.

Kako neslužbeno saznajemo, radi(lo) se o nekih šest tisuća eura, koje spominje i gradonačelnik Buzeta Damir Kajin, koje je Grad Buzet odnosno tamošnja Sportska zajednica, trebala dosad već „prebaciti“ Nogometnom klubu Buzet.

Danas je tijekom dana održan i sastanak uključenih, od strane gradonačelnika je uplata bila odobrena već neko vrijeme te će sredstva ipak doći klubu, nakon što su potonji platili radove na infrastrukturi Gradskog stadiona. Ostaje žal što to prije nije napravljeno, a posebno žalosti da je današnja objava NK Buzet „uzrokovala“ više od 150 „lajkova“, a da je pobjedu seniora, koji su redom sačinjeni od momaka s Buzeštine, „lajkalo“ 58 ljudi.

To je i suštinski problem Buzećana, što se lijepo teško probija, a ružno vrlo brzo na značaju. Drugi problem, koji traje već godinama, je unutarnja borba u klubu, gdje stalno netko misli da „zna i može“ bolje od aktualne garniture koja prema trenutnim „mjerenjima“ ima 134 nogometaša. Nije loše, za grad kojem gravitira oko pet tisuća ljudi. Uvijek može bolje, ali loše nije.

Pročitajte još...