Velika međunarodna biciklistička utrka ove subote prolazi i kroz Pazin

Facebook
Twitter
LinkedIn

Veliko sportsko događanje, međunarodna biciklistička utrka CRO Race, čije je ovo sedmo izdanje, ove subote prolazi kroz Pazin. Utrka se sastoji od šest etapa koje će od 27. rujna do 2. listopada obuhvatiti više od tisuću kilometara cesta diljem Hrvatske, a ugostiti će dvadeset timova iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI).

Da je riječ o doista globalnom projektu govori činjenica da će utrku prenositi televizijske kuće na 6 kontinenata u 180 zemalja svijeta. Peta etapa utrke u duljini od 156 km na rasporedu je u subotu, 1. listopada 2022. sa startom u Opatiji i ciljem u Labinu, a kroz Pazin prolazi između 13.30 i 14.30 sati.

Grad Pazin ujedno će biti domaćin prolaznog, bonifikacijskog cilja na utrci, čime je osigurao da neke od znamenitosti Pazina budu prikazane kao interesne točke na TV ekranu u prijenosu utrke na internacionalnoj i nacionalnoj razini. Stoga je značaj ovog događanja ne samo u sportskom,  već i u turističkom/promotivnom smislu iz razloga što se cijelu našu zemlju tijekom utrke putem TV prijenosa prikazuje iz zraka i pretvara u jedinstvenu sportsku arenu sa svim njezinim osobitostima i ljepotama.

Organizator utrke je tvrtka Top Sport Events d.o.o. iz Viškova, a među ostalima, Grad Pazin, Turistička zajednica središnje Istre i Usluga d.o.o. sudjeluju kao partneri i sufinanciraju organizaciju utrke.

Važna napomena – regulacija prometa:

Biciklisti će u subotu, 1. listopada 2022. godine doći iz smjera Cerovlja do Pazina. U vrijeme prolaska biciklističke utrke kroz Pazin u navedenom vremenu od okvirno 13:30 do 14:30 sati za sav će promet biti zatvorena trasa prolaska; Dubravica – Šetalište Pazinske gimnazije – Jurja Dobrile – Draželj –  Pazinska zaobilaznica te dalje prema itineraru prometnica prema Katunu Gračaškom u smjeru Barbana.   

Mole se vozači za suradnju i razumijevanje te pojačan oprez u prometu. Također, mole se svi pješaci – mještani i posjetitelji utrke na pojačan oprez, s obzirom da će se biciklisti na dionici kroz centar grada kretati brzinama od oko 40km/h.

Prije prolaska kroz Pazin, zbog sigurnosti biciklista bit će onemogućen i promet vozila prema Učki s istarske strane od cca 13.00 – 13.30 sati te prema Učki s riječke strane od cca 12.30 – 13.00 sati. Do prekida prometa u vremenu od cca 13.30 do 14.00 sati doći će i na prometnici od Cerovlja do prijelaza preko željezničke pruge u Zarečju te dalje kako je navedeno u Pazinu.

Organizator napominje kako će na svim prometnicama kojima se kreće utrka, u razdoblju od 11.00 do 16.00 sati, biti na snazi privremena regulacija prometa na dijelu javnih cesta te će se ograničenje prometa vršiti uz nazočnost djelatnika MUP-a i predstavnika organizacije.

Budući da se trase utrke voze većinom po državnim cestama i glavnim prometnim rutama, napominje se kako će kompletan promet koji se odvija tim dionicama u smjeru kretanja biciklista od samog starta biti usporen, u skladu s kretanjem biciklista, odnosno oko 35 – 40 km/h. Obzirom da će staza biti osigurana od strane djelatnika MUP – a, neće biti moguća pretjecanja niti propuštanja prometa, pa samim time postoji velika vjerojatnost da će doći do kašnjenja autobusnih linija koje prometuju tim dionicama.

Pročitajte još...