NONIĆU POBJEGAO POŽAR: U Vranji palio korov pa zapalio nenaseljenu kuću

Facebook
Twitter
LinkedIn

Policijska postaja Pazin s ispostavom Buzet zaprimila je dojavu kako je 21. lipnja oko 12 sati u nenaseljenoj kući u mjestu Vranja izbio požar.

Požar su ugasili pazinski vatrogasci, a policijski službenici su u suradnji s inspektorom zaštite od požara, eksploziva i oružja na mjestu događaja obavili očevid te su utvrdili da je izgorio krov, drvene grede i međukatna konstrukcija, a do požara je došlo kada je 81-godišnji vlasnik spaljivao grane i korov u susjednoj nenaseljenoj kamenoj kući te se prenijela toplina i  plamen na susjedni objekt. Materijalna šteta nije utvrđena, dok se protiv vlasnika pokreće prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

Policijska uprava istarska upozorava građane kako je u razdoblju od 1. lipnja do 31. listopada na području Istarske županije zabranjeno svako loženje vatre na otvorenom prostoru te u tom razdoblju javne vatrogasne postrojbe ne izdaju odobrenja za loženje vatre na otvorenom.

Podsjećamo da su najčešći uzroci požara na otvorenom prostoru nekontrolirano spaljivanje korova i suhe trave, korištenje otvorenih ložišta, roštilja, bacanje opušaka i slično. Ovakvi se požari zbog nedovoljne pozornosti lako mogu proširiti na šume, stambene i gospodarske objekte te ugroziti ljudske živote.

Stoga upozoravamo građane i turiste da se pridržavaju zabrane paljenja vatre na otvorenom, da ne bacaju zapaljive predmete kroz prozore vozila, da provjere jesu li sve poduzeli da ne nastane požar te da vlastitim vozilima ne zatvaraju vatrogasne prilaze interventnim vozilima.

Pročitajte još...