Policajci priveli 29-godišnjeg albanskog državljanina zbog protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka

Facebook
Twitter
LinkedIn

Policijski službenici Policijske postaje Pazin s ispostavom Buzet, u suradnji s policijskim službenicima Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave istarske, proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 29-godišnji albanski državljanin počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Naime, utvrđeno je kako je 29-godišnjak 18. siječnja od Rijeke preko Buzeta vozio automobil Audi, talijanske registracijske oznake, ispred automobila BMW, također talijanske registracijske oznake.

Albanski državljanin je u svojstvu prethodnice vozaču BMW-a davao informacije o policijskim ophodnjama na ruti kretanja, s obzirom da je vozač BMW-a prevozio šest nezakonitih migranata. 

Osumnjičeni 29-godišnjak je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u popodnevnim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske. 

Policijski službenici nastavljaju tragati za vozačem BMW-a koji je nakon što je izazvao prometnu nesreću pobjegao s mjesta događaja i ostavio ozlijeđene osobe.

Pročitajte još...