Mještani iznenadili tetu Maricu Tranketicu i kupili joj radio za 80. rođendan

Facebook
Twitter
LinkedIn

Katun Lindarski osebujno je mjesto u kojem raste briga za svakog čovjeka. Tako ispod radara nije prošlo da njihova susjeda koja živi sama, šinjora Marija Nadišić (ili kako je u selu zovu Marica Tranketica) slavi 80. rođendan.

A nije im promakla niti informacija da joj se nedavno razbio radio. 

Kako je dugo godina vozila „katricu“ mještani su joj poklonili jednu zidnu maketu ovog automobila. U ovom mjestu solidarnost ne nedostaje. Mještani su se skupili, svatko je dao svoj doprinos na način na koji je mogao, i cijelo je mjesto u Društvenom domu u Katunu napravilo feštu koja je bila iznenađenje za Maricu.

Iako nije najstarija u selu, treća je po starosti, svima je jučer na fešti srce bilo puno jer su napravili dobro djelo i učinili ono najljepše – da se svaki čovjek osjeti prihvaćenim i ne osjeti usamljenim. Ovaj članak može biti prilika da se podsjetimo kako i među nama postoje brojni stariji ljudi, koji svoje posljednje dane života žive samo i na neki način napušteno.

Kako je društvo humano, time i jako – onoliko, koliko se isto brine o svojim najslabijim članovima dade se zaključiti kako je Katun Lindarski svakako sredina u kojoj se brine o svakom pojedinom članu zajednice.

Pročitajte još...
Razvojna agencija Srce Istre poziva mlade poduzetnike na poduzetnu raspravu

Razvojna agencija Srce Istre ponovo organizira poduzetne rasprave u sklopu projekta "Participativno upravljanje poduzetničkom infrastrukturom: mladi poduzetnici u dijalogu s…