Otvorena izložba slika članova Poludnevnog boravka Pazin

Facebook
Twitter
LinkedIn

Povodom Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama (koji se obilježava 16. svibnja) članovi Poludnevnog boravka za osobe s intelektualnim teškoćama Pazin su u suradnji s Likovnom galerijom Pazin pripremili izložbu slika.

Izložba je otvorena u petak 20. svibnja u pazinskom Spomen domu, a izloženi su radovi članova Poludnevnog boravka Pazin kao i radovi iz ostalih Centara za inkluziju iz Istre. Može se pogledati do ponedjeljka 23. svibnja, nakon čega izložba seli u Poreč i Pulu.

Slike su u raznim tehnikama nastale uz podršku voditeljica i osobnih asistentica u Poludnevnom boravku kao i podršku Likovne galerije Pazin, a prikazuju svu kreativnost koje oni kao osobe s intelektualnim teškoćama mogu izraziti uz podršku zajednice.

Cilj ovih aktivnosti je osvijestiti i senzibilizirati opću i stručnu javnost, obitelji osoba s intelektualnim teškoćama te lokalnih donositelja odluka o pravima osoba s intelektualnim teškoćama, u prvom redu o pravu na život u zajednici te s tim povezanim temama, a posebice o važnosti i dostupnosti izvaninstitucijskih socijalnih usluga, važnosti procesa deinstitucionalizacije, samozastupanju osoba s intelektualnim teškoćama te prikazu primjera dobre prakse.

Otvorenju su prisustvovali predstavnici Grada Pazina, Općine Karojba, Centra za socijalnu skrb Pazin, Dnevnog boravka za starije osobe Pazin koji djeluje pri Gradskom društvu Crvenog križa Pazin,  predstavnici svih Centara za inkluziju iz Istre te mnogi gosti, prijatelji i  suradnici Centra.

Pročitajte još...