Nekadašnja Istragrafika, danas GPI Istra iz Kanfanara, nastavlja nizati uspjehe!

Facebook
Twitter
LinkedIn

GPI Istra iz Kanfanara, u nekim krugovima još uvijek poznata kao Istragrafika, prošlu je godinu završila odličnim rezultatima. Ova kompanija treću godinu zaredom ostvaruje sve bolje financijske i proizvodne rezultate koji su popraćeni investicijama i kontinuiranim poboljšanjima uvjeta za radnike.

Graphic Packaging International u čijem je sastavu i tvornica GPI Istra iz Kanfanara, vodeća je svjetska kompanija u proizvodnji kartona i održive komercijalne ambalaže. U sklopu GPI grupe posluje preko 100 tvornica diljem svijeta gdje zapošljava preko 23.000 zaposlenika, a ova kompanija je ujedno i vlasnik oko 3000 patenata sa područja održive ambalaže.

GPI Istra, kao dio Graphic Packaging International grupacije, posvećena je kontinuiranom unaprjeđenju sigurnosti na radu, a tvornica iz Kanfanara početkom je prošle godine i nagrađena kao najbolja Europska tvornica GPI grupe po pitanju rezultata na području sigurnosti na radu i zaštite okoliša.

Unaprjeđenja sigurnosti radnika postignuta su stalnim edukacijama, ali i investicijama. Osim investicija u  navedena sigurnosna unapređenja, najznačajnija investicija u prošloj godini bila je ona u novi stroj za kaširanje čime je GPI Istra učvrstila poziciju na lokalnom tržištu kao vodeći proizvođač komercijalne kaširane ambalaže tiskane offsetnom tehnologijom. Sa investicijama se nastavlja i u ovoj godini, a najznačajnija je investicija u stroj za štancanje nove generacije. Riječ je o stroju renomiranog proizvođača Bobst koji će osigurati povećanu razinu kvalitete i veću produktivnost zahvaljujući puno većoj automatizaciji.

Prošlu godinu kompanija je uspješno dodatno povećala izvoz koji je je u porastu već četiri godine za redom. Postignuto je to dobrom kombinacijom prodajnih rezultata na lokalnom tržištu, ali i snažnom potporom centralne kompanije u nastupu na međunarodnim tržištima. Sve je to pomoglo da kompanija prošlu godinu završi sa jednom od rekordnih financijskih rezultata.

Dobri rezultati nastavljaju se i u ovoj godini, a direktor kompanije Marko Despot ističe: „Dobri rezultati ne bi bili mogući bez predanog rada i izvrsnosti naših zaposlenika. U GPI Istri predani smo povećanju uključenosti i angažiranosti naših zaposlenika, kao i stalnom unapređenju primanja. Ne želimo biti kompanija koja uvijete unaprjeđuje samo kada to traži tržište rada, već stvaramo sigurne temelje za stabilno poslovanje i kontinuirana unapređenja“.

Pročitajte još...