Emil Daus je novi politički tajnik IDS-a!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Emil Daus novi je politički tajnik IDS-a, odlučeno je jednoglasno na posljednjoj sjednici Predsjedništva stranke. Daus, koji ujedno obnaša i dužnost predsjednika Kluba zastupnika IDS-a u Saboru, bit će tako zadužen i za koordinaciju rada stranke na svim razinama, od Europskog parlamenta i Hrvatskog sabora do Županijske skupštine i podružnica. Novi politički tajnik aktivno će sudjelovati u stvaranju i provedbi politika stranke.

Tom se prigodom, Daus zahvalio vodstvu stranke na čelu s predsjednikom Daliborom Pausom i glavnim tajnikom Sašom Škrinjarom na velikom povjerenju te poručio da mu je prvi cilj okupiti novi tim s kojim će raditi na promjenama u djelovanju stranke, s ciljem da ona bude jača i transparentnija.

“IDS kao najstarija i najdugovječnija politička opcija u Istri ima jasan identitet i ne treba se dokazivati na tom polju, već treba pokazati zaokret u unutarstranačkom funkcioniranju i konkretnim, inovativnim politikama. Na tome se već počelo raditi, ali sad ubacujemo u višu brzinu“, naveo je Daus istaknuvši kako smatra da iskustva i primjere dobre prakse koje je IDS stekao na europskoj razini treba jače primjenjivati i u Istri.  

“Okrećemo se novim i modernim politikama, ali s pristupom kojeg smo imali u počecima – briga za svakog čovjeka i svaki dio naše regije”, zaključio je Emil Daus.       

Glavni tajnik IDS-a Saša Škrinjar smatra da, imenovanjem Emila Dausa za političkog tajnika stranke, IDS dobiva velikog operativca koji će značajno doprinijeti reorganizaciji stranke.

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus izrazio je punu podršku novom članu Tajništva i naglasio kako IDS mora predstavljati „glas“ Istrijana i postati istovjetan s njima. „Na idućem Saboru stranke predstavit ćemo članstvu, a zatim i javnosti, novi smjer IDS-a za naredno razdoblje. Ekipirani ljudima stručnih znanja, radimo na politikama koje će nastaviti pozicioniranje Istre kao najrazvijenije hrvatske regije, uz maksimalnu posvećenost zaštiti javnog prostora koji ostavljamo budućim generacijama“, poručio je Paus.

Pročitajte još...