GRAD PAZIN: Ovaj tjedan javne rasprave u MO Lindar, Zabrežani, Beram i Heki

Facebook
Twitter
LinkedIn

U sklopu devetog ciklusa projekta „Pazi(n) proračun!“ ovaj tjedan nastavljaju se  javne rasprave po mjesnim odborima. Jučer, prvog radnog dana nakon Uskrsa, javna rasprava održala se u Lindaru s početkom u 18:30 sati, a u Zabrežanima u 20:00 sati. 

Danas, u srijedu 12. travnja, zainteresirani mještani  i mještanke Mjesnog odbora Beram od 18.30 sati raspravljali su i glasali o tome koje će komunalne akcije na njihovom području biti realizirane kroz proračun u 2023. godini, dok su danas to isto učinili i mještani i mještanke Mjesnog odbora Heki gdje je javna rasprava zakazana za 20.00 sati.

Javne rasprave započele su prošli tjedan, a održane su u mjesnim odborima Zamask, Kašćerga, Kršikla i Grdoselo gdje su mještani odlučivali o utrošku 4.645,30 eura (35.000,00 kn) po mjesnom odboru.

U Mjesnom odboru Kašćerga  izglasana je  nabavka i ugradnja PVC prozora u suterenu društvenog doma te rasvjetno tijelo u Bravarima i usporivači prometa za veću sigurnost u tom naselju. Za to naselje izglasana je i nabava materijala za uređenje igrališta, a za čiju će ugradnju mještani organizirati radnu akciju.

Zamask, pak, nastavlja s uređenjem platoa ispred društvenog doma. S uređenjem unutrašnjosti društvenog doma nastavljaju i u Kršikli (kuhinja), a uredit će se i pristupni put do tamošnje crkve. U Mjesnom odboru Grdoselo također nastavljaju opremati društveni dom. Ugraditi će se klima uređaj, a radit će se i na uređenju puteva te proširenju javne rasvjete.

Osim dogovora o komunalnim akcijama, s prisutnima se na javnim raspravama razgovaralo i konzultiralo i oko drugih potreba koje su najčešće vezane za loše ceste, odrone i klizišta, oborinske kanale te rasvjetu s obzirom na to da još ima sela bez ijednog rasvjetnog tijela. Te će informacije gradskoj upravi pomoći u realizaciji planova vezanih za komunalnu infrastrukturu u ovoj i sljedećoj godini.

Pročitajte još...