Gradonačelnica Jašić primila uspješne pazinske košarkaše i njihove trenere

Facebook
Twitter
LinkedIn

Povodom zapaženih rezultata na državnoj razini i u prvenstvu A2 lige-zapad, čiji je prvi dio upravo završen,  sredinom ovog tjedna gradonačelnica Suzana Jašić u velikoj vijećnici Grada Pazina upriličila je prijem za mlade košarkaše iz KK Pazin i njihove trenere.

Spomenuto je kako su igrači ispod devet godina starosti četvrti u Hrvatskoj, a oni igrači ispod jedanaest godina starosti deveti. Predkadeti kluba, odnosno igrači ispod četrnaest godina treći su u prvenstvu,  a četvrti u Hrvatskoj nakon final foura u Zadru.

Uspješni su u godini koja je na izmaku bili i seniori KK Pazina, koji su prvi dio završili na drugom mjestu, s nadom da će se na proljeće dići i za još tu jednu stepenicu.

Kod predstavljanja rezultata, Damir Ćus i Dario Lukšić  naglasili su i kako klub ima dva reprezentativca, Lina Družetu (2009.) i Andriju Androšića (2008.) koji su pozvani na reprezentativne pripreme u Zadar u siječnju sljedeće godine. Apostrofiran je i kontinuitet kluba u dobrom rezultatima te brojnost, a koju čini i 50 -tak curica.

Čestitajući mladim košarkašima i njihovim trenerima na ovim vrijednim sportskim rezultatima u koje je uloženo puno truda, gradonačelnica Jašić naglasila je važnost treniranja i bavljenja sportom, što uz redovito školovanje i učenje nije lako uskladiti.

Dodala je i kako Grad Pazin podržava sport te u posljednjih nekoliko godina povećava sredstva koja se izdvajaju za sportske udruge. Rekla je i kako se dosta   ulaže  u sportsku infrastrukturu te je iskoristila priliku da obznani uspješnu prijavu na natječaj Hrvatske Lutrije d.o.o. na kojem su dobivena sredstva za obnovu tribina na vanjskom košarkaškom igralištu kod Osnovne škole Vladimira Nazora u Pazinu.

Pročitajte još...