FOTO I VIDEO | Otvoreni 17. Dani meda u Pazinu, posjeta vrlo dobra, ponuda fantastična!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Danas su u holu gradsko-školske dvorane u Pazinu otvoreni 17. Dani meda. Simpatična i elokventna voditeljica Roberta Špoljarić uvela je prisutne u tematiku te najavila manifestaciju, ali i same govornike.

Prva je riječ dobila gradonačelnica Grada Pazina Suzana Jašić, a nakon nje i predsjednik udruge pčelara „Lipa“ Ranko Anđelini, u suštini glavni organizator ove hvalevrijedne manifestacije. Okupljenima se obratio i Dražen Kocet, predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza te Mario Bratulić u svojstvu izaslanika Ministarstva poljoprivrede, a cjelokupnu manifestaciju podržao je i otvorio kratkim govorom Boris Miletić.

Podsjetimo, večeras od 17:30 sati u polivalentnoj dvorani održava se svečana dodjela priznanja za najbolje ocjenjene vrste meda uz prigodni program te literarne i likovne radove najmlađi na temu meda. Tijekom oba dana, danas i sutra, na sajmu se može pronaći zaista mnogo opreme i izrazito široka ponuda meda, ali i ostalih blagodati koje nam daje priroda.

Također, sutra od 10 sati je na rasporedu 90 minutno predavanje dr. Gorana Mirjanića naziva „ Odgovor pčelara na nepovoljne klimatske okolnosti“, a u 11:30 započinje drugi dio ovog edukativno-stručnog skupa uz Miroslava Antončića i predavanja na temu „Tehnologija proizvodnje matične mliječi i proizvodnja pergefermentirane peludi“.

U nastavku možete pogledati veliku fotogaleriju s otvaranja 17. Dana meda u Pazinu te govore gradonačelnice Jašić i organizatora, predsjednika Udruge Lipa Ranka Anđelinija.

Pročitajte još...