FOTOGALERIJA | Međunarodni dan darivanja knjiga obilježen i u Pazinu!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Međunarodni dan darivanja knjiga pokrenula je dječja spisateljica Amy Broadmoore 2012. godine, a ubrzo se proširio na brojne zemlje širom svijeta. Radi se o volonterskom projektu čiji je cilj da se kod djece i odraslih potakne interes za čitanje i probude pozitivne emocije prema knjigama i čitanju.

Akcija je to kojom knjižničari i volonteri u Pazinu, na dan koji su prisvojili zaljubljeni – 14.veljače, poklanjaju knjige ili slikovnice čime se nastoji dijeliti i širiti veselje čitanja i darivanja. Udruženim snagama, a na inicijativu Gradske knjižnice Pazin, knjižničari i volonteri Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin, Pazinskog kolegija – Klasične gimnazije Pazin na gradskom trgu darivali su prolaznike knjigama.

Ove godine, u sklopu obilježavanja međunarodnog dana darivanja knjiga, Gradska knjižnica Pazin i članovi Ogranka Hrvatskog čitateljskog društva Pazin posjetili su pedijatrijsku ambulantu u Pazinu te darivali slikovnice kojima će se uljepšati i skratiti vrijeme u čekaonici. U ime malih čitatelja i pacijenata zahvaljuju iz pedijatrijske ambulante Pazin i poručuju da se od čitanja također raste.

Pazinska knjižnica sa svojim suradnicima i volonterima zahvaljuje svima koji su donirali knjige za obilježavanje ove akcije. Veliko hvala i festivalu slikovnice Ovca u kutiji koji je također osigurao dio knjiga na dar.

no images were found

Pročitajte još...