Stigao je kolovoz, a s njime i nastavak bogatog programa u središnjoj Istri

Facebook
Twitter
LinkedIn

Prvi vikend kolovoza je ispred nas, a baš kao i u tjednu koji ga slijedi, pregršt je zabavnih i kulturnih događanja. Koncerti, kino na otvorenom i niz manifestacija u mjestima središnje Istre za nezaboravne provode.  

KINO NA OTVORENOM

Nastavlja se ljetno kinu na otvorenom, organiziran u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Pazin pa će se tako u ponedjeljak 7.8. u Pićnu prikazivati Ljeto kad sam naučila letjeti a 8.8. u Tinjanu vaše mališane očekuju na prikazivanju animiranog filma Nevjerojatni Maksim.

Samo dan nakon, u srijedu 9.8. u Cerovlju slijedi film Big fish, u Trvižu 10.8. Dnevnik Pauline P, u petak 11.8. u Pazinu talijanski klasik La vita e bella. Sve su projekcije besplatne i započinju u 21:00 sat.

KONCERTNI PROGRAM U SREDIŠNJOJ ISTRI

U subotu 12.8. na koncertu iz programa Otkrij središnju Istru, Etno skupina Veja zabavljat će publiku u Draguću s početkom u 20:00 sati. Veja je hrvatski world music sastav usmjeren na istraživanje tradicijske istarske narodne glazbe i izvođenje iste u suvremenijim aranžmanima na različitim tradicijskim instrumentima iz cijeloga svijeta.

CENTRAL ISTRIA FREE WALK TOUR

Nastavljaju se besplatni razgledi gradića na području Svetog Petra u Šumi i Tinjana, Pazina, Svetog Lovreča te Gračišća i Pićna. Gosti koji dolaze u središnju Istru najčešće traže aktivan odmor i autentičnu Istru, zanimaju ih pješačke i biciklističke staze, kultura i gastronomija.

Razgledi će biti ponedjeljkom, utorkom, srijedom i četvrtkom:

Ponedjeljak je rezerviran za razgled Pićna i Gračišća. Okupljanje će biti u Pićnu, u parku ispred kapele svetoga Roka. Uz prethodnu najavu i nadoplatu moguća su kušanja vina, maslinovog ulja i destilata.

Utorkom će biti organiziran razgled Pazina, a okupljanje će biti ispred Župne crkve Sv. Nikole. U sklopu razgleda moguće je posjetiti i Pazinski Kaštel, odnosno Etnografski muzej Istre i Muzej grada Pazina, uz nadoplatu.

Srijedom se odvija razgled Svetog Petra u Šumi i Tinjana. Okupljanje će biti na trgu ispred Pavlinskog samostana u Sv. Petru u Šumi a uključuje Posjet zavičajnoj zbirci Depiera. Uz prethodnu najavu i nadoplatu moguć je posjet Hiži Istarskog Pršuta uz prezentaciju i degustaciju istarskog pršuta i ostalih suhomesnatih proizvoda.

Četvrtkom je na redu razgled Svetog Lovreča. Okupljanje će biti u Istarskoj ulici, ispred caffe bara Dom. Šetnja uključuje posjet manifestaciji „Gušti Lovreča“.

DOGAĐANJA U  MJESTIMA SREDIŠNJE ISTRE

Proslava Rima u Pazinu

Feštu Rim ili Porcijunkula u Pazinu svake godine prati i kulturno – zabavni program pa će tako biti i ove godine. Centralna proslava na glavnom gradskom trgu organizira se u subotu, 5. kolovoza kada će se za dobru zabavu pobrinuti Maja Šuput i Minea.

Zabavni program na trgu pratit će i bogata ugostiteljska ponuda, te posebna ponuda za djecu. Kao i prethodnih godina na Rim dolazi lunapark i naprave za zabavu najmlađih.

Također, brojni Pazinski ugostitelji organiziraju zasebne sadržaje u svojim objektima, čime dodatno upotpunjuju ponudu i osiguravaju zabavu za sve ukuse i dobi.

U Pazinu će se 5.8. održati prva Paint & Wine manifestacija u organizaciji Društva likovnih stvaratelja Pazin. Ovaj popularni oblik sljubljivanja umjetnosti i dobroga vina bit će praćen voditeljicom radionice Anite Pilat, a za vinski dio manifestacije Vina Bažon.

Tradicionalna proslava dana općine Sveti Lovreč započinje u subotu 5.8. a kroz devet dana trajanja na programu će se naći Lovrečanski kviz, nastup saksofonističke skupine Techno Vikings, predstava Casablanca, sportska događanja, nastup Klape Volosko i još mnogo zanimljivosti.

Napominjemo kako se nastavljaju i gušti Lovreča svakog četvrtka na trgu Placa od 19:00 sati. Sigurni smo da vas je nešto od bogatog programa zaintrigiralo i da već kujete svoj plan praćenja događanja.

Sve ostale vijesti, informacije o projektima i događanja na području Turističke zajednice središnje Istre možete pronaći na mrežnoj stranici TZSI, Facebooku i Instagramu.

Pročitajte još...