STIGLI ODGOVORI IZ GRADA PAZINA: “Rješavanje problematike na Zarečkom krovu i naselju Zarečje jedan je od prioriteta Grada Pazina!”

Facebook
Twitter
LinkedIn
FOTO: DM Photo (David Matković)

Iz Grada Pazina danas su nam odgovorili na naše upite, koje smo ustvari samo proslijedili, a koje smo primili od naših čitatelja u prva dva tjedna našeg portala. Na prvo pitanje odgovor više i nije trebao, jer smo saznali, ali objavljujemo integralno.

Što se gradi pokraj Plodina? (Đino H.)

Pokraj  Plodina u Pazinu gradi se Shell benzinska postaja.

Zarečki krov, kakva je situacija s parkingom, bilo je puno sastanaka u vezi toga, a sve i dalje stoji. (Vedran G.)

Rješavanje problematike na Zarečkom krovu i naselju Zarečje jedan je od prioriteta Grada Pazina. Posebno se to odnosi na one lokalitete na kojima je prethodnih godina zamijećeno opterećenje većim brojem posjetitelja što je uzrokovalo prometne, sigurnosne i ekološke probleme na javnim i privatnim površinama.

Stoga je Grad Pazin u prvoj polovici ove godine inicirao sastanke s nadležnim institucijama, Hrvatskim vodama i JU Natura Histrica, a isto tako,  razgovaralo se sa svim ostalim dionicima koji na tom području pronalaze svoje interese (vlasnici zemljišta, poljoprivrednici, građani i građanke  – posjetitelji i ljubitelji Potoka…), sve s ciljem da se dogovore konkretni koraci za ovu sezonu te odrede okvirne smjernice za dugoročnije rješenje, između ostalog i problematike na koju se u pitanju ukazuje.

U kontekstu navedenog, ove će se sezone na lokaciji kod Zarečkog krova, koja bude udovoljavala uvjetima, osigurati prostor za privremeno i povremeno parkiranje vozila sa svim obvezujućim sadržajima. Time će se spriječiti prometno preopterećenje, devastacija krajolika, te omogućiti sigurno i nesmetano prometovanje mještanima i posjetiteljima.

Naglasak se stavlja upravo na privremeno uređenu infrastrukturu koja podrazumijeva i dodatnu prometnu signalizaciju, table obavijesti, rampe na pristupnim putovima prema Zarečkom krovu s glavne prometnice te organizirano upravljanje prostorom za privremeno i povremeno parkiranje, kao i brigu za okoliš.

S druge strane, samo područje naselja Zarečje, ove ljetne sezone će biti pod posebnim prometnim režimom zbor radova IVS-a na izgradnji pročistača, pa pristup Zarečkom krovu s te strane neće biti moguć, osim za stanare, vlasnike zemljišta te vozila gradilišta i interventnih službi.

Pročitajte još...