U Pazinu je ovog vikenda proslava RIM-a pa je na snazi posebna regulacija prometa

Facebook
Twitter
LinkedIn

Proslavu Rima svake godine prati i bogat kulturno – zabavni i sportski program,  koji od 1993. godine uključuje i nastupe poznatih izvođača. Ove godine centralna proslava na glavnom gradskom trgu organizira se predstojećeg vikenda, 5./6. kolovoza 2023. godine.

Zbog najavljene kiše, prostor Trga slobode bit će natkriven kako bi se najavljeni koncert i popratni programi održali bez obzira na vremenske uvjete.

Kako bi središnja proslava Rima u Pazinu protekla bez poteškoća vrijedit će i posebna regulacija prometa.

Već jučer 2. kolovoza zatvorit će se dio parkirališta na Trgu slobode radi montaže pozornice i šatora te druge opreme, a cijelo parkiralište Trga slobode u cijelosti će biti zatvoreno od danas – četvrtka, 3. kolovoza do ranih jutarnjih sati u nedjelju, 6. kolovoza.

Od subote, 5. kolovoza, pa sve do jutarnjih sati u nedjelju 6. kolovoza, zatvorit će se promet u ulicama 25. rujna, Dinka Trinajstića i Narodnog doma (ulice uz Erste banku, Pasaj prema HEP-u i Hrvatsku poštu) te će promet biti preusmjeren kod Spomen doma u ulicu Joakima Rakovca i dalje u ulicu Soline i Muntriljsku ulicu (ili na parkiralište iza Spomen doma).

Posebna regulacija prometa bit će uspostavljena na dan manifestacije, 5. kolovoza (subota) i na Trgu Kristijana Ladavca zbog zasebnih sadržaja koje organiziraju lokalni ugostitelji.

Za posjetitelje će uz posebnu regulaciju biti osigurano parkiralište u Šetalištu Pazinske gimnazije. Uz ovo parkiralište, podsjećaju se posjetitelji na mogućnost parkiranja na rubnim zonama kao što je i parkiralište u kompleksu bivše vojarne (iza INA-ine benzinske stanice), iza Školsko gradske sportske dvorane te na parkiralištu iza stanice za tehnički pregled vozila.

Dobro došli u Pazin!

Pročitajte još...