Umirovljenici građanima poklanjaju interpretacijsku šetnju “Ni ga ča je Pazin”

Facebook
Twitter
LinkedIn

U petak, 3. lipnja u 18 sati na relaciji Spomen dom – Kaštel održati će se interpretacijska šetnja “Ni ga ča je Pazin” tijekom koje će građanke i građani imati prilike saznati neke manje poznate detalje iz pazinske novije povijesti. Ovaj specifični turistički razgled građanima i gostima Pazina povodom Dana Grada po treći put poklanjaju članice i članovi Udruge Sindikata umirovljenika Hrvatske Pazin.

Interpretacijske šetnje novi su oblik turističkog razgleda nekog grada/kraja s naglaskom na doživljaju posjetitelja. Na interaktivan i originalan način posjetitelji imaju priliku saznati brojne i zanimljive priče o gradu, manje poznate detalje, događaje i ljude koji su obilježili njegovu povijest, kao i pregršt nekadašnjih običaja koji su se prenosili iz generacije na generaciju, što je to čime se ovaj grad ponosi, koje tajne skriva i koliko je inspirirao pojedince koji su ga posjetili… Kostimirani vodiči, glumci i statisti, degustacija pazinskog cukerančića, Pašarete i istarske supe samo su dio ove interpretacijske šetnje Pazinom koja će vas vratiti u neka prošla vremena.

Šetnju na pazinskom dijalektu vode dvije interpretatorice baštine i turističke vodičkinje, Mirjana Monas i Karina Jurman kao dvije stare Pazinke u narodnim nošnjama, a pridružuje im se Dario Brajković kao prof. Tugomil Ujčić.

Šetnja započinje kod Spomen doma, a završava pred Kaštelom gdje će sudionici i posjetitelji biti počašćeni pazinskim cukerančićem, Pašaretom i istarskom supom.

Projekt Interpretacijske šetnje „Ni ga ča je Pazin“ sufinanciran je od strane Grada Pazina, a u njemu, uz članove Udruge Sindikata umirovljenika Hrvatske Pazin, sudjeluju i članovi Društva likovnih stvaratelja Pazin i Udruge umirovljenika Pazinštine.

Pročitajte još...