Zgrada nekadašnje “robne kuće” ide u energetsku obnovu!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Prošli tjedan pokrenut je postupak nabave radova energetske obnove višestambene zgrade u samom središtu grada, one na Trgu slobode, a uskoro se očekuje i pokretanje postupka nabave radova energetske obnove i za višestambenu zgradu na Dršćevci (13 A, B i C).

Rok za dostavu ponuda za energetsku obnovu bivše robne kuće je do 14. ovog mjeseca, dok će se početak izvođenja radova utvrditi uvođenjem odabranog ponuditelja u posao, a što bi prema sadašnjem planu trebalo biti već u travnju ili svibnju.

Po provedenom Javnom pozivu za dostavu projektnih prijedloga ”Energetska obnova višestambenih zgrada”, kod poziva NPOO.C6.1.R1-I1.01, Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, za obije su zgrade potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026..

Energetsku obnovu, u ime i za račun suvlasnika zgrada, vodi trgovačko društvo PAZIN d.o.o. za građevinarstvo, inženjering i poslovanje nekretninama.  Ukupna vrijednost investicija za obije zgrade je oko 1,3 milijuna eura (9,7 milijuna kuna), dok bespovratna sredstva iznose oko 780 tisuća eura (5,8 milijuna kuna).

Radovi energetske obnove provodit će se u svrhu poboljšanja energetske učinkovitosti, a izvedba radova na rekonstrukciji vanjskih ovojnica (fasada) tih višestambenih zgrada uključuje; povećanje toplinske zaštite vanjskog zida, ravnog krova, stropa iznad vanjskog zraka, poda iznad negrijanog prostora  te zamjenu vanjske stolarije.

 

Pročitajte još...