Održana osma koordinacija župana Miletića s istarskim gradonačelnicima

Facebook
Twitter
LinkedIn

U Puli je danas održana 8. Koordinacija župana Borisa Miletića i istarskih gradonačelnika, a kojoj su prisustvovali i zamjenik i zamjenica župana Tulio Demetlika i Jessica Acquavita, pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac, te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb dr. Gordana Antić.

Na samome početku, održana je online prezentacija „Ocjena stanja i trendova održivosti turizma Istarske županije“ koju je predstavio dr. sc. Branko Bogunović. U prezentaciji se, između ostalog, osvrnuo na analizu smještajne ponude u Istarskoj županiji, kretanje turističke ponude i potražnje u proteklih 30-ak godina, utjecaj turizma na infrastrukturu i promet te smjernice budućeg razvoja turizma koji se mora temeljiti na održivosti.

Uslijedila je rasprava gdje su iznesena mišljenja i prijedlozi po pitanju kako pristupiti problematici „overturizma“, primjerice kroz prostorno planiranje na razini općina i gradova, ali i Istarske županije. Prisutni su se složili da je nužno zajedničko promišljanje o budućnosti turizma, te će o navedenoj temi svakako govoriti i na budućim koordinacijama.

Druga točka dnevnog reda odnosila se na  prijedlog Sporazuma o sufinanciranju kreditne obveze za adaptaciju i opremanje Odjela za dječju rehabilitaciju Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj – Rovigno, na što se osvrnuo doc. dr. sc. Marinko Rade, ravnatelj Bolnice.

Podsjetimo, koncem svibnja potpisano je Pismo namjere o suradnji na projektu rekonstrukcije i opremanja Odjela za dječju rehabilitaciju u Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj-Rovigno od strane Istarske županije, svih istarskih gradova i općina. Pismom je definirana namjera o zajedničkom sufinanciranju adaptacije i opremanja dječjeg Odjela.

Sljedeći korak je potpisivanje spomenutog Sporazuma nakon što isti usvoje gradska, odnosno općinska vijeća. Kreditno zaduženje za projekt iznosit će 17,5 milijuna kuna, koje je poraslo zbog povećanja troškova gradnje, energenata te inflacije.

Pročitajte još...