Pazin se danas oprostio od svog dugogodišnjeg frizera Atilija Šujevića

Facebook
Twitter
LinkedIn
preuzeto: Paulo Gregorović / Glas Istre

Danas se je Pazin oprostio od svog dugogodišnjeg frizera svima znanog Atilija Šujevića, neumornog meštra od zanata koji je više od pola stoljeća vrijedno i marljivo obavljao svoj posao, a čija je brijačnica s njegovom pojavom odavala dojam nekih prošlih vremena, poput brijačnice iz TV serije „Velo misto“.

Danas je umjesto njegove visoke pojave umjesto ugodnog razgovora, na radnji zapaljen lumin u znak posljednjeg pozdrava. Spontanost, pristojnost i komunikativnost bilo je obilježje ovog vrijednog Pazinca koji je svoju radnju imao u ulici Bože Milanovića.

Atilio Šujević je rođen 6. kolovoza 1949. godine u selu Šujevići, nedaleko Pazina, gdje  je i odrastao, u obitelji s petero djece. Završio je zanatski smjer Mješovite škole učenika u privredi, u Puli te stekao zvanje frizera. Prvo radno mjesto, kao naučniku, bilo mu je u stambenom poduzeću Sloga-Pazin nakon čega je išao na odsluženje vojnog roka.

Po povratku se je zaposlio kod legendarnog  pokojnog Vjekoslava Monasa – Điđeta gdje je kao frizer radio 10 godina. Svoj samostalni frizerski obrt je otvorio 1979. godine u kojem je radio do kraja života. Kroz dugi niz godina rada njegovog obrta stručnu praksu pohađalo je preko 100 učenika, od kojih su neki danas i sami obrtnici.

Kroz čitav svoj radni vijek aktivan je bio u Udruženju obrtnika Pazin i bio je članom Skupštine obrtničke komore Istarske županije te se svojim radom zalažem za dobrobit i napredak obrtništva. Bio je vijećnik Gradskog vijeća Grada Pazina u mandatu od 2017. do 2021. godine.

Za svoj je rad dobio mnoga priznanja, a svakako jedna od najvećih je nagrada Hrvatske obrtničke komore „Zlatne ruke“ za dugogodišnji rad u obrtništvu i iznimni doprinos razvoju hrvatskog obrtništva.

Pročitajte još...