PRIVREMENE LISTE UPISA U VRTIĆ | Usprkos trudu odgovornih, ponovno je više od 50 djece ostalo neupisano u jaslice, ali za neke još uvijek ima nade…

Facebook
Twitter
LinkedIn
S lanjske press konferencije na istu tematiku (FOTO: 2022)

Danas (13. lipnja) su objavljene Privremene rang liste za upis djece u Dječji vrtić “Olga Ban” Pazin za pedagošku 2023./2024. godinu. Ukupno je zaprimljeno 258 zahtjeva za upis, od toga 137 zahtjeva za upis djece u Matični vrtić Pazin  te 121 zahtjev za upis djece u Područne vrtiće.

U Matični vrtić prijavljeno je 47 vrtićke djece koja ispunjavaju uvjete te će sva biti primljena,  dok je za pazinske jaslice prijavljeno 83 djece koja ispunjavaju uvjete, a moguće je u ovom trenutku primiti njih 31 te ih je 52 ostalo neupisano. Privremene rang liste možete pogledati OVDJE.

Prednost pri upisu, sukladno izmjenama Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju, imaju djeca vrtićke dobi starija od četvrte godine, zato se iz privremene rang liste može vidjeti da je veliki broj djece jasličke dobi ostao neupisan. Dio neupisane djece u pazinski Matični vrtić moći će zatražiti upis u područne vrtiće ukoliko ostane slobodnih mjesta.

Novitet ove godine donose također izmjene i dopune Odluke o sufinanciranju programa predškolskog odgoja i obrazovanja u Gradu Pazinu, čiji će se prijedlog naći na sljedećoj sjednici  Gradskog vijeća Grada Pazina, a kojima se, među ostalim, dopunjuje  dosadašnja odluka i omogućuje nastavak korištenja prava roditeljima djeteta – korisnicima usluga koji su stekli pravo na sufinanciranje prije donošenja novog akta.

Time se daje mogućnost da se roditeljima to pravo produži bez premještaja djeteta, odnosno  bez obzira na to da li je dijete nakon provedenog postupka upisa djece u Dječji vrtić „Olga Ban“ Pazin ostvarilo pravo na upis. Time se, dakle, omogućuje djetetu nastavka korištenja usluga u ustanovi na koju se je već adaptiralo.

Tim izmjenama nastavlja se, dakle, sufinanciranje smještaja u privatnom Montessori vrtiću „Mali princ“ na Starom Pazinu i/ili nekom drugom privatnom vrtiću, čime se ujedno osigurava da sva djeca čiji su roditelji ili skrbnici podnijeli zahtjev za upis budu u sustavu predškolskog odgoja sljedeće pedagoške godine.

Roditelji mogu uložiti svoj prigovor na privremenu rang listu. Prigovor na Privremene rang liste podnosi se Upravnom vijeću Vrtića, a dostavlja se pismeno na adresu Dječji vrtić „Olga Ban“ Pazin, Prolaz O. Keršovanija 1, 52000 Pazin ili putem elektroničke pošte na e-mail: povjerenstvo@vrtic-olgaban-pazin.hr  u roku od osam (8) dana od dana objave, odnosno najkasnije do 21. lipnja 2023. godine.

Inicijalni razgovori s djecom i roditeljima obavit će se tijekom lipnja i srpnja, te broj i raspored djece do početka pedagoške godine 2023./2024. može biti minimalno izmijenjen.

Mole se stoga roditelji  da, ukoliko iz bilo kojeg razloga žele odustati od prijave svojeg djeteta za upis u  ustanovu u sljedeću pedagošku godinu, da to što skorije jave, kako bi se moglo upisati djecu redom ispod crte na listi.

Odluka o konačnoj rang listi bit će objavljena 11. srpnja 2023. godine, a vrijedi naglasiti i kako se cijene vrtića u pedagoškoj 2023/2024. godini neće mijenjati.

Pročitajte još...