Saniran potporni zid na groblju „Moj mir“, u tijeku radovi na proširenju groblja u naselju Stari Pazin

Facebook
Twitter
LinkedIn

Krajem prošlog tjedna dovršeni su radovi na sanaciji dijela potpornog zida na trećem katu groblja „Moj mir“ u Pazinu. Dio postojećeg zida imao je pukotine između kamenih blokova i mjestimično izbočenje kruništa, što je predstavljalo opasnost od urušavanja te je stoga sanacija bila nužna.

Radovi su izvedeni prema konzervatorskim smjernicama i njihovim nadzorom, a izvela ih je tvrtka Paulkop d.o.o. iz Pazinskih Novaki. Procijenjena vrijednost investicije je 32 tisuće eura ( s PDV-om), dok će se točan iznos znati po okončanoj situaciji.  

Planiranim tehničkim rješenjem u sklopu radova demontiran je tako nestabilni dio kruništa u prosječnoj visini od 50,0 cm i više na određenim pozicijama te su kod ponovnog zidanja masivni kameni blokovi kruništa učvršćeni vapnenim hidrauličkim mortom, a šupljine iza zida su injektirane.

Radovi na proširenju groblja Stari Pazin odvijaju se planiranom dinamikom

Uspješno se odvijaju radovi i na proširenju groblja u naselju Stari Pazin. Nakon što je izvođač radova trgovačko društvo Vladimir Gortan d.d. iz Pazina 15. lipnja uveden u posao, izvedeno je čišćenje terena te su trenutno u tijeku zahtjevni iskopi za temeljenje potpornih zidova. Proširenjem groblja, čiji je dovršetak planiran za veljaču sljedeće godine,  dobit će se 127 novih ukopnih mjesta.

Poziv za kupnju grobnog mjesta

Paralelno s proširenjem, trgovačko društvo Usluga d.o.o., kao upravitelj groblja, objavilo je poziv za sve građane i građanke zainteresirane za kupnju, odnosno dodjelu grobnog mjesta na neodređeno vrijeme, da se radi podnošenja Zahtjeva obrate u sjedište Uprave groblja u Pazinu, na adresi Šime Kurelića 22, Pazin, u razdoblju od 3. srpnja do 29. rujna 2023. godine. U navedenom razdoblju grobna mjesta dodjeljivati će se pod povoljnijim uvjetima.

Položajni plan rasporeda grobnih mjesta na „A“ polju koja se izlažu za prodaju/dodjelu može se pregledati u sjedištu Uprave groblja i internetskoj stranici www.usluga-pazin.hr, a sve druge informacije o visini i plaćanju naknade te o mogućnosti odabira odgovarajućeg grobnog mjesta  zainteresirani mogu saznati putem telefona pozivom na 052/619 033 ili elektroničkom poštom: info@usluga-pazin.hr.

Pročitajte još...
Razvojna agencija Srce Istre poziva mlade poduzetnike na poduzetnu raspravu

Razvojna agencija Srce Istre ponovo organizira poduzetne rasprave u sklopu projekta "Participativno upravljanje poduzetničkom infrastrukturom: mladi poduzetnici u dijalogu s…