Tridesetak djece i mladih uživalo u trodnevnom kampiranju uz Pazinčicu

Facebook
Twitter
LinkedIn

U organizaciji Društva „Naša djeca“ Pazin, u trajanju od 17. do 19. kolovoza, i ove je godine održano omiljeno Kampiranje uz Potok. Tridesetak mladih kampista, desetak mladih volontera i voditeljice kampa, članice DND-a Pazin, tri su dana boravili u Bilfo parku, nedaleko Zarečkog Krova i uživali u čarima prirode, svježem zraku, neprocjenjivom miru i međusobnom društvu.

Trodnevno kampiranje uz Potok bilo je ispunjeno kupanjem, skokovima s Krova, društvenim igrama i druženjima uz logorsku vatru, a boravak u Bilfo parku obogatili su i brojni gosti.

Prvi dan Kampiranja, kampiste je posjetila Anna Svilar, članica Crvenog križa Pazin, koja je za mlade polaznike kampa pripremila zanimljivo predavanje na temu sigurnosti u vodi i uz vodu. Iduće jutro djeca su započela zvučnom kupkom i jutarnjom jogom, uz voditeljicu Saru Perić Brajković, a u nastavku dana imali su priliku učiti o ljekovitim svojstvima biljaka na radionici koju je za njih pripremio travar Franko Frenki Zgrablić te razgibati tijelo na popodnevnom treningu uz trenera Paola Maligeca.

U večernjim satima, polaznici kampa uputili su se prema Zarečkom krovu gdje su ih dočekali Mateo Paulišić i Ana Galant, koji su za njih pripremili malu školu astronomije i uz koje su kampisti kroz teleskopski objektiv mogli promatrati noćno nebo. Posljednji dan kampa započeo je interaktivnim predavanjem Nikole Mijandrušića koji je djecu upoznao sa sportskim ribolovom te s njima podijelio impresivna iskustva s ribolova diljem svijeta.

Aktivnost se održala uz financijsku podršku lokalnih donatora, a u organizaciji je pomogla i Javna vatrogasna postaja Pazin, prijevozom kamperske opreme, hrane i pitke vode do skrivenog Bilfo parka.

Ovom prilikom DND Pazin zahvaljuje svim malim i velikim volonterima te roditeljima kampista na pomoći tijekom volonterske akcije uređenja parka, kao i svima ostalima koji su pružili podršku u provedbi još jednog ljetnog kampa.

Pročitajte još...