Vedran Koraca: Najveća snaga naše ekipe je da svi živimo blizu, zajedno smo odrastali i igramo zajedno više od 15 godina

Facebook
Twitter
LinkedIn

Božićna bajka malonogometaša Kašćerge nastavit će sutra utakmicom protiv pazinskog Plavog puta s početkom u 16,40 sati u pulskom Domu sportova, a ekipa iz organizacijskog tima turnira napravila je razgovor s Vedranom Koracom, neformalnim vođom ove kompaktne skupine iz malenog dislociranog mjesta udaljenog 15-ak kilometara sjeverno od Pazina, a po vijugavoj cestici treba 20-ak minuta.

U najavi je prokomentirao izvrsne partije ekipe Kašćerge, koje će sutra u dvoranu privući “navijače” Kašćerge i sve koji će sutra biti u dvorani.

“Ove godine smo se zaista dobro ekipirali i bili smo pravi kad je trebalo. Svaki igrač dao je svoj doprinos na putu do polufinala. Najveća snaga naše ekipe je da svi živimo blizu, zajedno smo odrastali i igramo zajedno više od 15 godina”, poentirao je ovaj stručni prvostupnik i inženjer prometa te magistar poslovne ekonomije.

“Ovo nam je prvi put u završnici. Ulica je turnir s velikom tradicijom i sigurno najveći turnir u regiji. Dobar pristup nagradio je ekipu i osjećaj je odličan. Naravno da se uvijek nadamo napraviti dobar rezultat”, nastavlja.

O Plavom putu kaže: – Dečki iz Plavog Puta su naši prijatelji i dijelili smo puno puta svlačionicu na velikom i malom nogometu. Nepoznanica nema, idemo se nadmetati. Pozivamo gledatelje da dođu u čim većem broju na kvalitetan mali nogomet i kako ćemo dati sve od sebe da trofej Ulice dođe na Pazinštinu i u Kašćergu, najavljuje jedan od braće Koraca u ekipi. Inače Vedran Koraca je i uspješan tenisač koji je ove godine osvojio pazinsku piramidu, o čemu možete čitati ovdje.

Snimio: Vladimir Bugarin / Istrapedia

Inače, postoji nekoliko rariteta vezanih za Kašćergu. Većina je igrača iz tog brdovitog mjesta ili neposredne okolice koja prema posljednjem popisu broji 235 stanovnika, od kojih je 119 starijih od 45 godina. A drugi je raritet što je riječ o ekipi pristojnih, vrijednih i radišnih ljudi, koji su po broju visokoobrazovanih zasigurno u vrhu ekipa koje su ikada odigrale Ulicu.

Krenimo redom, golman Luka Ukotić je diplomirao na građevini, Josip Mališa elektrotehniku i računarstvo, Paolo Hrvatin strojarstvo, kao i pazinski „Luka Modrić“ – Lino Mališa, Filip Kišić je  prvostupnik prometa kao i Josip Hrvatin, a Luka Delšeno apsolvent građevinarstva.

Pročitajte još...