Zaklada dodjeljuje od 1.000 do 3.500 eura za male projekte: Udruge, ustanove i mjesni odbori s područja Pazina, Lanišća i Tinjana – prijavite se do 29. ožujka!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Zaklada financira projekte poput radionica kakve su proveli u Gradskoj udruzi umirovljenika 2016. godine u partnerstvu sa Sindikatom umirovljenika Hrvatske i Društvom likovnih stvaratelja

Zaklada Istra poziva udruge, ustanove i mjesne odbore da prijave male projekte koji će doprinijeti rješavanju konkretnih problema u lokalnoj zajednici na Natječaj za male projekte u zajednici „Mali projekti za bolje sutra“. 

Baziran na „bottom up“ pristupu rješavanja problema lokalnih zajednica, ovaj natječaj potiče ljude na proaktivno djelovanje jer oni najbolje znaju probleme koji postoje u njihovoj zajednici i svojom proaktivnošću u rješavanju tih problema, mogu doprinijeti postizanju pozitivnih promjena u društvu. Natječaj se provodi od 2007. godine a financira se iz Fonda gradova i općina Istarske županije.

Ukupna vrijednost ovogodišnjeg natječaja iznosi 30.000,00 eura. Najmanji iznos koji se može zatražiti iznosi 1.000,00 eura, dok je najveći 3.500,00 eura. Provedbom ovog natječaja, Zaklada Istra- Fondazione Istria ne samo da daje financijsku potporu malim projektima, već i pruža informativnu i edukativnu podršku pri provedbi tih malih projekata, istovremeno osnažujući  prijavitelje znanjima o natječajnim postupcima i provedbi projekata koja mogu iskoristiti u kasnijoj provedbi većih projekata, posebice onih financiranih iz EU fondova.

Važno je naglasiti kako je cilj Malih projekata za bolje sutra doprinijeti rješavanju konkretnih problema u lokalnoj zajednici. Projektima ovog tipa organiziraju se aktivnosti pokrenute od strane skupine građana u lokalnoj zajednici koji djeluju kroz udruge, ustanove ili mjesne odbore za dobrobit šire lokalne zajednice. U sklopu ovog natječaja, potiče se i dodatno boduje umrežavanje te volonterstvo kako bi se povećao društveni kapital i doprinijelo rješavanju zajedničkih problema, ali u konačnici i stvorio temelj za daljnje projekte razvoja lokalne zajednice.

Od ove godine dodatno je olakšana prijava na natječaj kroz digitalizaciju postupka prijave, a projekte mogu prijaviti udruge, ustanove i mjesni odbori koji imaju sjedište registrirano u gradovima i općinama koji su članovi Fonda gradova i općina: Pazin, Vodnjan-Dignano, Novigrad-Cittanova, Buje-Buie, Labin, Poreč-Parenzo, Rovinj-Rovigno te Svetvinčenat, Medulin, Marčana, Vrsar-Orsera, Funtana-Fontane, Ližnjan-Lisignano, Lanišće, Tar-Vabriga-Torre-Abrega, Vižinada-Visinada, Barban i Tinjan.

Rok za prijavu je 29.03.2024. godine do 15h, a cjelokupna natječajna dokumentacija dostupna je OVDJE.

Mali projekti iz 2023. godine predstavljali su značajan događaj za zajednicu, okupivši više od 50.000 djece, mladih, starijih osoba i osoba s invaliditetom koji su se udružili kako bi kroz ove male projekte unaprijedili svoju zajednicu i ostavili trajan trag na godinu koja je iza nas. Uz pomoć svoje kreativnosti i predanosti, sudionici su osmislili različite aktivnosti koje su pozitivno utjecale na lokalnu zajednicu.

Kroz ovakve projekte imate priliku pokazati svoju kreativnost i strast za stvaranjem boljeg okruženja za sve. Potaknite ljude oko sebe da se udruže, osmisle male projekte koji će imati veliki utjecaj na zajednicu!

Pročitajte još...