Sutra 6. kolo mountain bike zimske lige na Stanciji Becich kod Poreča

Facebook
Twitter
LinkedIn

Zimska Mountain bike liga Istre i Kvarnera polako polako ide prema 6. kolu i uz domaćine BK Poreč i Stancije Becich kod Poreča, na bivšem posjedu plemićke obitelji Becich i to već devetu godinu što je mora se priznati već vrlo respektabilna brojka.

Staza će kao i prijašnjih godina vijugati kroz šumu i šumske puteve uz neizostavan spust nešto prije same ciljne ravnine u ukupnoj dužini kruga od 4 km te će biti označena trakama i strelicama na mjestima promjena smjera. Staza je prošle godine doživjela i lagano uljepšavanje dodavanjem dijela staze San Servolo Trailsa koji će se voziti i ove godine.

Dječje utrke će se odvijati na posebno označenoj stazi koja je također dobila svoje reizdanje prošle sezone. Za one najmlađe natjecatelje (kategorija U7) planirana je ravna dionica po makadamu i travi u dužini od 350 metara dok će se dječija utrka nešto starijih (kategorije U9 i U11) voziti u krugu dužine od 550 metara. Sudjelovanje je moguće na vlastitu odgovornost i organizator zadržava pravo izmjene programa radi eventualnih izvanrednih okolnosti.

Broj krugova koji će biti potrebno odvoziti na svakoj pojedinoj utrci će se obznaniti na sam dan utrke pri registraciji samih natjecatelja. Prijave na dan utrke počinju od 10.15 sati i trajati će zaključno do 11.30 sati.

Trajanje pojedinih utrka će ovisiti o konfiguraciji terena tako da dječje utrke traju od 5 do 15 minuta dok će se odrasli u glavnoj utrci voziti negdje između 50 minuta pa do jedan sat i deset minuta dok će kategorije U13 i U15 voziti istu stazu glavne utrke ali manji broj krugova. Start prve utrke se može očekivati od 11:50 sati dok se start glavne utrke kao i uvijek očekuje od 12:26 sati.

Pročitajte još...