Uskoro počinje 13. po redu “Festival na dragom kamenu” u Raklju, pogledajte što se sve može vidjeti!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Uskoro počinje trinaesti glazbeno-scenski festival u Raklju, Festival na dragom kamenu, koji je uvijek bio i bit će besplatan za sve posjetitelje.

Umjetničko vijeće Festivala – kojeg čine Stojan Matavulj, Zdenka Gold, Aleksandar Saša Mondecar, Bruno Langer i Edita Šanović Bolković – pripremili su i ove godine poseban program.

Festival se otvara u subotu, 20. srpnja koncertom DARKO RUNDEK TRIO. Sastav trija čine vrhunski glazbenici – Darko Rundek, Igor Pavlica i Miro Manojlović.

Dan kasnije, 21. srpnja, na programu je predavanje Antona Percana na temu LONČARSTVO U RAKLJU. Ovo već tradicionalno predavanje u sklopu Festivala (9.-tu godinu za redom), na temu povijesti Raklja, obogatit ćemo premijernim prikazivanjem dokumentarnog filma Obnova lončarske peći u Raklju 1989.-1990., autora Igora Gala. Gospodin Galo potpisuje scenarij, kameru i režiju, te će se i kao gost večeri družiti s nama u korti Grubić.

26. srpnja je na redu prva filmska večer uz film iznenađenja. Ono što možemo otkriti jest da se radi o jednom dugoočekivanom filmu i sigurni smo da će se svi gledatelji vrlo ugodno iznenaditi.

27. srpnja slijedi Cabaret “Ča je život vengo…” inspiriran pjesmama, reportažama i prozom legendarnog Momčila Popadića. Dramaturgiju potpisuje Bojan Brajčić. Izvode ga Maran Nejašmić Banić, Petar Salečić i Bojan Brajčić; dok je producentica Lidija Ivanda.

Druga kabaretska večer, JADRAN & STOJAN CABARET, je na rasporedu 2. kolovoza. Pripremite se za večer smijeha i dobre glazbe uz legendarnog Stojana Matavulja i Jadrana Vuškovića (Daleka obala).

4. kolovoza je još jedna večer posvećena Raklju. Crtice iz Raklja i Istre, autora i novinara Marka Percana, a snimljene za HRT, gledamo na velikom platnu.

Večer bluesa uz koncert The PRIMOTAJO BLUES BAND-a održat će se 10. kolovoza.

11. kolovoza imamo večer Cannesa u Raklju. Prikazat ćemo dva domaća filma: Čovjek koji nije mogao šutjeti i Murina, filmovi koji su dobili prestižne nagrade na Filmskom festivalu u Cannesu.

I konačno, 14. kolovoza ATOMSKO SKLONIŠTE na čelu s Brunom Langerom, već dvanaestu godinu za redom, rock koncertom zatvaraju Festival.

Do sada su u sklopu Festivala na dragom kamenu nastupili: Rambo Amadeus, Petrit Çeku, Pedro Ribeiro Rodrigues, Tomislav Vukšić, obitelj Surian s predstavom Jalta, Jalta, Tamara Obrovac & Transhistria Ensamble, Radoslav Milenković, Nina Violić, Ecija Ojdanić, Teatar Exit i Rakan Rushaidat, Hollywood Film Music Quartet, Urban & 4, Bruno Krajcar, Tedi Spalato, Oliver Dragojević, Emilio Percan, Simona Gjorčeva, Oriol Aymat Fuste, Atomsko sklonište, Elis Lovrić, Stojan Matavulj, The Second Hand Band i drugi.

Festival ima i svoju facebook stranicu: https://www.facebook.com/Festivalnadragomkamenu.

Organizator Festivala: Agencija MT iz Pule

Sponzori: Motor Teh. Auto, Motortech Consulting, Centinera Resort, Croatia Osiguranje, TZ općine Marčana, Marčeta vina.

Medijski partneri: Radio Labin, Istra 24, TV Nova, Radio Maestral, Medulin FM, Regional Express, Kampanja, Labinska komuna.

Pročitajte još...