Emil Daus: Dok se Hrvatskoj ne dogodi potpuni reset, bit će – danas INA, sutra nešto drugo!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Predsjednik Kluba zastupnika IDS-a Emil Daus, sudjelovao je na zajedničkoj sjednici oporbenih Klubova zastupnika u Hrvatskom saboru, koja je održana kao odgovor na odbijanje predsjednika Sabora da sazove izvanrednu sjednicu, a povodom koruptivne afere u Ini koja danima potresa našu zemlju.

Istaknuo je da, nažalost, u Hrvatskoj najmanje smrdi po plinu te kako već dugi niz godina smrdi nešto puno neugodnije od plina. Posebno je napomenuo kako INA nije izolirani slučaj u toj priči na hrvatski način i tu nažalost, stvari od samog početka nisu postavljene kako treba jer je i više nego očigledno da postoji loše upravljanje.

Stava je kako je hitno potrebno učiniti duboku analizu i reviziju i to ne samo plinskog poslovanja, nego i kupovine nafte i plina te prodaje derivata, kao i vođenja investicija.

Također, smatra kako je potrebno utvrditi političku odgovornost ministra i Vlade, s obzirom na sve poznate činjenice. U ime Kluba IDS-a traži što hitnije sazivanje tematske sjednice Hrvatskog sabora, što hitnije napraviti nezavisnu i duboku reviziju poslovanja INA-e, kao i izvršiti pritisak na MOL, s ciljem uspostave pravednijeg i ravnopravnijeg modela upravljanja INA-om.

– Danas INA, sutra nešto drugo! Sve dok se stvarno, iskreno i beskompromisno ne odluči zaustaviti korupciju. Ako želimo iskorijeniti korupciju iz hrvatskog društva, potrebno ga je resetirati, a HDZ je pokazao da za to nije sposoban, naglasio je Daus.

Smatra da bi u svakoj uređenoj državi koja malo drži do sebe, ostavku podnio resorni ministar i to ne zato jer je kriv, nego jer je odgovoran te zaključio kako prije svega treba hitno smijeniti članove Uprave i Nadzornog odbora, kao i promijeniti upravljačke odnose u INA-i.

Pročitajte još...