Paus o radu IDS-a u Saboru 2022. godine: Više Istre u Saboru znači i bolja Hrvatska

Facebook
Twitter
LinkedIn

Više Istre u Saboru znači i bolja Hrvatska“, istaknuo je predsjednik IDS-a Dalibor Paus na danas održanoj konferenciji za medije na kojoj je detaljno predstavio rad Kluba zastupnika u Saboru tijekom 2022. godine.

Aktivno sudjelovanje na gotovo svim saborskim raspravama, nametanje tema važnih za našu regiju, kao i stalno inzistiranje na rješavanju nagomilanih problema, pozicionirale su Klub zastupnika IDS-a kao političku opciju koja ozbiljno i dosljedno shvaća zastupanje građana u Saboru. To činimo s poštovanjem, s poštovanjem prema drugima i Saboru kao instituciji“, istaknuo je Paus.  

Istaknuto je kako IDS-ove saborske zastupnike Emila Dausa, Katarinu Nemet i Marina Lerotića nitko ne izbacuje iz Sabora i ne oduzima im se riječ, jer svoj posao obavljaju civilizirano i stručno, što postaje sve rjeđe.

Iako je u Saboru ukupno sedam zastupnika koji dolaze iz Istre, IDS je često usamljen u zalaganju za interese Istrijana te za projekte vitalne za razvoj regije. To nam nije drago, jer vjerujem da svi želimo bolju Istru za buduće generacije, ali IDS će podnijeti tu odgovornost jer nam je važno biti glas naših građana na svakoj sjednici“, zaključio je predsjednik IDS-a.

Saborska zastupnica Katarina Nemet poručila je da je svoj angažman temeljila na stalnoj i neposrednoj komunikaciji s ljudima. „U svojim istupima reagirala sam u velikoj mjeri na konkretne probleme i teme, poput problema koji muče istarske ribare, upozoravala na probleme istarskih strukovnih škola, ili pak na uvođenje alternativnog malograničnog prijelaza za one koji zbog posla svakodnevno prelaze državnu granicu sa Slovenijom, kao i za omogućavanje korištenja bolnice u Izoli žiteljima sjeverno zapadne Istre“, poručila je i dodala kako je Klub zastupnika IDS-a bio aktivan na temu ženskih prava i prava osoba s invaliditetom.

Pročitajte još...