Župan Miletić uručio ključeve za tri nova vozila Hitne medicinske službe – Ispostavama u Labinu i Buzetu

Facebook
Twitter
LinkedIn

U Puli je danas održana svečana primopredaja vozila Hitne medicinske službe ispostavama Labin i Buzet Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, ukupne vrijednosti 3,9 milijuna kuna.

Župan Boris Miletić istaknuo je kako mu je iznimno drago što se danas održava primopredaja tri vozila Hitne medicinske službe i to dva za Ispostavu Labin i jednog za Ispostavu Buzet.

„Na ovaj način želimo imati standardiziranu uslugu hitne medicinske pomoći na području cijele Istre jer nam je svaki kutak naše županije i svaki građanin podjednako bitan, što djelima i potvrđujemo. Tome u prilog govore i ostali projekti i ulaganja u zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije, poput gradnje domova za starije osobe u Labinu i Pazinu te dogradnje onog u Buzetu. Također, za Ispostavu Pazin Istarskih domova zdravlja nabavili smo novi  digitalni mamograf s tomosintezom, a završena je i adaptacija prostora stacionara Ispostave „dr. Lino Peršić“ Labin Istarskih domova zdravlja, ukupne vrijednosti 1,8 milijuna kuna“, rekao je župan i nastavio:

„Uskoro nas očekuje i početak Projekta rekonstrukcije i opremanja Odjela za dječju rehabilitaciju pri Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ u Rovinju, čime ćemo uz novu zgrade Opće bolnice u Puli, novu zgradu Medicinske škole, a nadam se uskoro i osnivanjem Medicinskog fakulteta, zaokružiti temu zdravstva u našoj županiji, jer svi znamo da oprema i zgrade bez ljudi nemaju smisla i zato nam je izuzetno bitno ulagati u kvalitetan kadar. Podsjetit ću da smo kao županija odvojili i 440 tisuća kuna isključivo za namjernu stipendiranja medicinske struke“, kazao je župan Miletić posebno pohvalivši stručne i vrijedne djelatnike Hitne medicinske pomoći jer je postotak oživljavanja u Istri znatno veći od prosjeka u Europskoj Uniji.

Županijska pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb dr. Gordana Antić kazala je kako je danas sretan dan za Nastavni zavod za hitnu medicinu Istarske županije kojim će se zaokružiti san da svi timovi Hitne medicinske službe u Istri, njih 11, imaju kvalitetno vozilo maksimalne sigurnosti.

Ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije Tatjana Čemerikić istaknula je kako joj je iznimna čast sudjelovati na današnjoj primopredaji tri vozila te se posebno zahvalila svim gradovima, općinama i Istarskoj županiji koji su prepoznali i sufinancirali rad Hitne medicinske službe koja je danas prepoznatljiva po kvaliteti kako u Hrvatskoj, tako i u razvijenim zemljama Europske Unije.

Gradonačelnici Labina Valter Glavičić i Buzeta Damir Kajin pohvalili su dobru suradnju s Istarskom županijom i poručili kako će se sustav zaokružiti kada će se uz pomoć Županije i nadležnog Ministarstva zdravstva pristupiti gradnji hitnih domova i službi diljem Istre.

Nastavni zavod za hitnu medicinu Istarske županije najmlađa je županijska zdravstvena ustanova, ustanova koja godišnje kvalitetno zbrine preko 45.000 pacijenata, najčešće u teškim situacijama. Pri tome je izuzetno važno stručno znanje zaposlenika, ali i suvremena oprema i ambulantna vozila, kakva danas dobivaju.

Pročitajte još...