Žminjci Noa Kuhar i David Bernobić najbrži na utrci u Stanciji Becich

Facebook
Twitter
LinkedIn
U prvom planu Mateo Jelenić (BK Žminj)

Šesta rekreativna utrka 15. sezone MTB zimske lige Istre i Kvarnera održana 29. siječnja kod Stancije Becich u blizini Poreča, završila je sprint finišem u glavnoj utrci dana. Pobjednik Daniel Pozzecco (ASD FLAMME ROUGE) je ušao u cilj s 5 desetinki ispred Mihaela Štajnara (MEBLOJOGI – PRO CONCRETE) i to u vrlo nezgodnom finišu s još dvojicom natjecatelja koji su prolazili ciljnom linijom s krugom zaostatka. Kod žena ukupno uvjerljivo najbrža Meta Tancik (ENERGIJATEAM.COM) inače na 18. mjestu od svih 96 natjecatelja glavne utrke.

Prekrasno sunčano vrijeme je samo još doprinijelo dobrom osjećaju koji je prethodio u tjednu održavanja ove utrke a sve skupa je to potvrdio i konačan broj od 165 natjecatelja. Rekordan je to broj u ovoj sezoni koji su nam priredili ljubazni domaćini BK Poreč uz pomoć svojih prijatelja i poslovnih partnera.

Od ovoga kola uveden je još jedan start za dječje utrke kako bi natjecatelji U9 i U11 kategorija imali više prostora i pravičniju borbu za pozicije nakon starta. Tako da sada imamo 5 starteva s 17 starosnih kategorija gdje se ukupno učestvovalo 165 natjecatelja. Staza se kao i prijašnjih godina protezala kroz šumu i šumske puteve uz neizostavan spust nešto prije same ciljne ravnine u ukupnoj dužini kruga od 4 kilometra. Za one najmlađe natjecatelje (kategorija U7 i U9) odrađena je ravna dionica po makadamu i travi u dužini od 350m dok se dječja utrka nešto starijih (kategorija U11) vozila u krugu dužine od 550m.

Kod najmlađih natjecatelja u kategoriji U7 prva su mjesta zauzeli Ania Mataruga kod djevojčica i Alex Tercolo kod dječaka koji još nisu članovi niti jednog kluba pa evo prilike za “huntere” da pokušaju pridobiti u svoj klub ove mlade nade. Kod slijedeće utrke kategorija U9 slavili su Hana Bele Grkman (Calcit bike team) kod djevojčica i Nace Špenko (SD STRAHOVICA) kod dječaka.

Pobjedu kategorije U11 odnosi Marcos Remon (POGI team UAE Generali) i Lena Orbanić (BK Žminj) kao i na prethodnom kolu lige. Najbržu utrku uzrasta U13 za dečke odvozio je David Bernobić (BK Žminj) dok je u kategoriji U15 slavio Noa Kuhar (BK Žminj) ujedno i najbrži utrke U13/U15 dok je kod cura u kategoriji U15 pobjedu uzela Tajda Šoštarko (Calcit bike team). 

Najbrži glavne utrke već spomenuti Daniel Pozzecco (ASD FLAMME ROUGE) ujedno je i prvi u svojoj kategoriji U40. Drugi je u cilj ušao Mihael Štajnar (MEBLOJOGI – PRO CONCRETE ) kao drugi u svojoj U30 kategoriji. Treće mjesto je slavio Martin Legović (BK Novigrad) ujedno i drugi u kategoriji U30. Kod žena u glavnoj utrci uvjerljivu pobjedu odnosi Meta Tancik (ENERGIJATEAM.COM) dok su druga i treća u cilj ušle Lara Kocjančič (ASD FLAMME ROUGE) te Maja Bonačić.

U ukupnom poretku ima dosta istarskih vozača, koji bi mogli sezonu završiti na postolju. Tako je kod najmlađih ispod 9 godina Luka Milevoj (Adrenalina) treći, Lena Orbanić i David Bernobić iz Žminja su prvi u kategoriji ispod 11 godina odnosno ispod 13 godina, dok je njegov klupski kolega i vršnjak Dino Hrelja –  treći. Noa Kuhar je drugi kod biciklista ispod 15 godina, Aleksje Kramar (Adrenalina) je treći kod kadeta.

U najtežoj kategoriji Rok Jamšek koji vozi za Novigrad trenutno je vodeći, dok je Žminjac Dominik orbanić – treći. Kod vozača stariji od 30 godina Alen Jovanović Verbanac (Žminj) je drugi, dok je Saša Dominković (Novigrad) treći. Kod najstarijih vozača iznad 40 godina Saša Dundović je (Adrenalina) je treći.

Pročitajte još...