„Umagični blagdani“ donose niz vrhunskih izvođača i ukusnu gastro ponudu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ovogodišnja božićna manifestacija “Umagični blagdani – Natale Umagico” u prosincu otvara „svoja vrata“ te od 21. pa sve do prvog dana u Novoj godini, donosi niz vrhunskih izvođača, ali i jedinstvene Umagične kućice koje će nuditi bogatu paletu ića i pića.

Tako će trinaesto izdanje ove umaške božićne priče, u organizaciji  Grada Umaga, Ustanove Festum i Turističke zajednice grada Umaga, svakodnevno nuditi pregršt događaja, od koncerata, predstava, druženja s Djedom Božićnjakom, kino projekcija, sporta i drugog, za svakog ponešto.

Program Umagičnih blagdana predstavile su na konferenciji za medije 21. studenog 2023. godine Larisa Gašperini i Iva Jakac Brajković iz Ustanove Festum, najavljujući sve detalje programa te brojna iznenađenja.

Trg 1. svibnja, odnosno Umagični trg, tijekom ove adventske manifestacije, u bajkovitim će kućicama brojnim posjetiteljima pružati bogatu ponudu slatkih i slanih delicija kojima zasigurno nitko neće moći odoljeti. Svaki će dan u njihovoj ponudi posjetitelji moći uživati već od 10:00h ujutro.

U periodu Umagičnih blagdana publiku će dodatno zabaviti i oduševiti izvanredni izvođači koji će na Umagičnom trgu i Umagičnoj dvorani ponuditi trinaest koncerata, tri DJ eventa, kino projekciju, izložbu, dječju predstavu i druženje s Djedom Božićnjakom, sve popraćeno ukusnom gastro ponudom i jedinstvenim božićnim dekoracijama.

Umagične će blagdane svečano otvoriti božićnim koncertom glazbena diva Radojka Šverko, prof.Vladimir Babin te klapa Motovun, u Umagičnoj dvorani. Koncert je tradicionalno besplatan te predstavlja božićni poklon svim sugrađankama i sugrađanima.

Prije samog koncerta, u atriju Kazališta, svečano će biti otvorena izložba „Kalendar Grada Umaga 2024.“ kojom će biti predstavljeno dvanaest odabranih fotografija za, već tradicionalni, kalendar u kojem naši sugrađani i ljubitelji našega grada predstavljaju Umag kroz svoj objektiv.

Nakon prekrasnog božićnog koncerta, selimo se svi na Umagični trg gdje će nas cijelu večer zabavljati Etienne & Tempera band. Već narednog dana u Umagičnu dvoranu za sve mališane od 18:00h stiže ekipa iz Teatra Naranča koja je pripremila fantastičnu predstavu za djecu pod nazivom „Božićna priča“.  Nakon predstave svi selimo na Umagični trg, zajedno s Djedom Božićnjakom, a točno u 20:00h na pozornicu nam stižu izvanredni Neno Belan & Fiumensi koji su za sve nas priredili koncert za pamćenje.

Subotnje jutro proveli uz našu jedinstvenu grupu Febra, dok je subotnja večer rezervirana za prekrasnu Taru. Badnjak će već tradicionalno prirediti pregršt događaja na Umagičnom trgu, počevši od jutra, kad će predstavnici Grada Umaga i Turističke zajednice grada Umag građanima dijeliti bakalar, bilten Humagum i Kalendare Grada Umaga za 2024., dok će ih s pozornice zabavljati dinamičan bend Whiteheads čiji je frontman ni manje ni više, nego li Djed Božićnjak koji će se prije i nakon koncerta fotografirati i družiti s mališanima. Badnje će večer biti u tonu vrhunske zabave i plesa uz Laguna Band koji će krenuti u s koncertom u 22:00h te, uz pauzu tijekom Polnoćke, nastaviti do sitnih jutarnjih sati.

Umagični blagdani nastavljaju 26. prosinca uz energičnu atmosferu i tradicionalnu HO HO HO run utrku u organizaciji SRD Olimpik, koju ljubitelji zdravog i aktivnog života ni ove godine nikako ne smiju propustiti.

Tijekom cijeloga trajanja eventa zabavljat će nas DJ  Sciglio fantastique, a u 18:00h svi selimo u Umagičnu dvoranu uz filmsko djelo „Aquaman 2“.  

U srijedu, 27. prosinca, u večernjim će nas satima zabavljati DJ Antonio Pren, da bi u četvrtak, 28. prosinca DJ Fabris priredio jedinstveni Winter Latino Party na kojem svi ljubitelji latino-američkih plesova mogu pokazati svoje plesno umijeće. U petak, 29. prosinca, stiže nam fantastičan bend Adastra, a za glazbeni repertoar subotnjeg jutra bit će zadužen mladi bend Madeleine.

Večer prije dočeka Nove godine u Umag nam stiže nenadmašivi Matija Cvek, čiji će koncert predstavljati idealnu uvertiru u posljednji dan ove 2023. godine. Zadnji dan godine kreće već u jutarnjim satima, uz bend Little Whisper, a navečer je za zagrijavanje zadužen DJ Shurki, nakon će nas popularnim zabavnim repertoarom na najljepši i najzabavniji način uvesti u Novu godinu energični bend Vigor.

Točno u ponoć nebo će „obasjati“ spektakularni vatromet kojeg se nikako ne smije propustiti. Atmosferu će i nakon Vigora zadržati zagrijanom DJ Shurki koji će i zaključiti ovu fantastičnu večer.

Prvi dan u Novoj godini predstavljat će i posljednji dan Umagičnih blagdana. Adventske će kućice otvoriti vrata u 11:00 sati, a svoj će start na Umagičnom trgu imati biciklisti novogodišnje biciklijade u organizaciji BK Umag, kojom se Nova godina započinje u zdravom i aktivnom duhu.

Ovogodišnje trinaesto izdanje Umagičnih blagdana donosi nam odličnu zabavu, široku paletu ukusne gastro ponude te vrhunsku blagdansku atmosferu. Vidimo se od 21. prosinca na Umagičnom trgu! (Grad Umag)

Pročitajte još...