RETROVIZOR | Granice su samo u glavi, a još ih ima… Želim (vam) ‘samo’ tri stvari!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Jedna od mojih prosinačkih odluka bila je i ta kako ću postati revniji po pitanju kolumni – izlaziti će svakog ponedjeljka ili utorka. Ovog puta je to nešto lako, jako je puno aktualnih tema – doček, euro, Schengen…

U globalu, ako ćemo baš-baš onako pošteno, promjene su minorne, bez obzira što konstantno pokušavamo od „miša“ napraviti „slona“. Istina, trebati će vremena za prilagodbu na eure, a onda ćemo nastaviti živjeti, samo s drugom valutom. I da, poskupiti će još malo sve, ali to bi vjerojatno se dogodilo i bez eura.

Što se tiče granica, one postoje samo u glavama ljudi te sve što treba dodati na tu temu je pohvaliti buzetski doček na Požanama koji je još jednom potvrdio – ima mali milijun glazbenih instrumenata, ali euforiju i veselje ne izaziva nijedan kao harmonika.

Doček u podne gotovo je „preuzeo“ ulogu onih u ponoć iz više razloga – lakše je organizirati, veća je vidljivost – doslovno, a i tek smo se probudili pa smo svi ‘orni’ za spremanje. Zbog toga, vesele slike iz Pazina i Labina.

Ušli smo u 2023., ali za dobre želje nikad nije kasno. Na početku, to se ne smije zaboraviti, svima najviše zdravlja. To je preduvjet ikakvog života, a kamoli kvalitetnog. Neka nam toga ne fali.

Nadalje, želim Vam više mira, što je više moguće, što unutarnjeg, što izvana. Za unutarnji se moramo sami izboriti, napornim radom na sebi, a za vanjski imam prijedlog koji mi, realno, i ne ide baš u prilog. Što manje medija. Gledajući kakvu strku stvaraju mediji s uvođenjem eura i dovode ljude do manijakalnog ponašanja, iako je period tranzicije baš zato nešto duži, kako bi se sve moglo odraditi u miru.

Često znam reći – važnije je ono što ne piše, nego ono što piše. Medijska pismenost nam je na niskoj razini u Hrvatskoj i zbog toga, više pažnje u ono što i koliko čitate, a pogotovo gledate.

Za kraj, ali ne manje bitno – želim svim čitateljima i puno veselja. Onog laganog, ali i euforije i ekstaze. Kažu da se na kraju pamte emocije u trenucima, a ne sami trenuci – imajmo to na umu.

Dakle, svim čitateljima želim puno zdravlja, mira i veselja!

Pročitajte još...