Duhovita komedija s erotskim aluzijama ispunila pazinski Spomen dom

Facebook
Twitter
LinkedIn

Zagrebačka Kazališna grupa „Lectirum“ s predstavom „Dekorater“ engleskog glumca i damatičara Donalda Churchilla (1930.-1991.) u režiji Nine Kleflin, a ujedinjene snage Gavelle, Kerempuha i HNK-a – Ksenija Pajić, Ines Bojanić i Goran Grgić izmamile su pljesak punog Spomen doma.


Iako tema “ljubavnog trokuta” koja uključuje preljub, osvetu, nezadovoljstvo zbog posla (soboslikar koji sebe naziva dekoraterom je nerealizirani glumac) odnosno privatnog života  prilično je uobičajena kako u kazalištu tako i u životu.

No, gradacija predstave koju su izveli Ksenija Pajić (preljubnica Maša), Ines Bojanić (osvetnički raspoložena prevarena supruga Jasna) i Goran Grgić kao dekorater, a zapravo nezaposleni glumac koji si je nadjenuo ime Valter Jadničak, davala je na dramskoj napetosti, pa je predstava postajala zanimljivija i smješnija svakom sljedećom scenom.

Gromoglasni smijeh je izazivao način na koji se Grgić poigrava likovima, perikom koju stalno navlači i radnom odjećom koju nosi poput dizajnerskog odijela, izazivala je  gromoglasni smijeh više od 400 okupljenih. Poštapalicom „Ili da ili ne ili kaj?“ nastojao je na smješan način završavati scene te na taj način prebacivati radnju.

Posebno je zabavna bila epizoda uklapanja uloge Othella u govor Mašinog prevarenog muža, gotovo dirljivo (iako komično) pokazuje kako u dvostrukoj ulozi likova glumac Valter nastoji zatomiti dekoratera Valtera….

Krajnje zaplet radnje nastaje kada glumac/dekorater Valter glumi Jasninog (Ksenija Pajić) muža, te na kraju u predstavi punoj erotskih iluzija, zaokružuju cjelinu s efektnim krajem.

Ova je predstava, ležernije izvedbe i stila, pokazala da je pazinska publika željna ovakvih kulturnih događaja.

Pročitajte još...