MIĆA ROŽICA IMA NOGE PRVA LIGA | Mauro Staraj i La Banda obradili veliki hit grupe Kolaž

Facebook
Twitter
LinkedIn

Mauro Staraj i La Banda jučer su promovirali svoj novi projekt od kojeg „titra“ srce svakom obožavatelju „Ča vala“. Naime, jučer objavljena obrada poznate pjesme „Mića Rožica“ je prva u nizu pjesama njihovog budućeg albuma radnog naziva  ”Live sessions” gdje će se nostalgično prisjetiti djetinjstva i izvođača koji su na njih izvršili veliki utjecaj.

Za te pjesme smatraju Mauro i ekipa da ih nova, mlada publika mora preko njih upoznati, baš kao što će se oni malo stariji sjetiti nekih starih, dobrih vremena.

Mića Rožica bio je naslovni singl prvog albuma grupe Kolaž, skupine koja je žarila i palila pozornicama Istre i Kvarnera početkom i sredinom 90-ih, a ostavila neizbrisiv trag na čakavskoj sceni i tada vrlo popularnom ”Ča-valu”. Sve se to događalo sada već daleke 1993. godine, kada je čakavska beseda bila izuzetno popularna u cijeloj državi, nošena na krilima velikih zvijezda poput Alena Vitasovića.

„Točno 30 godina kasnije, u našoj izvedbi, na naš način, dali smo Mićoj Rožici neku novu energiju, a oni klinci koji su se nekada motali po kablovima grupe Kolaž, sada su odrasli ljudi koji su svojim  ”mentorima” odali počast, tzv. hommage to Kolaž. Sve pjesme biti će snimljene na pravi old-school način, što znači da band sve svira i pjeva odjednom, te nema ponavljanja i nadosnimavanja, uljepšavanja – uzima se najbolji ”take” i kao takav ugleda svijetlo dana“, poručili su Mauro Staraj i La Banda.

Pročitajte još...