VIDEO | Alen i Livio ponovno surađuju: “Najlipša lita smo skupa pasali”

Facebook
Twitter
LinkedIn

Legendarni istarski glazbeni dvojac, Alen Vitasović i Livio Morosin, napravili su zajedno novu pjesmu.  Čak 30 godina prošlo je od premijernog predstavljanja prvog velikog hit singla “Ne moren bez nje” koji je obilježio zvjezdani početak samostalne karijere nagrađivanog istarskog barda, Alena Vitasovića.

Pobjednička autorska i glazbena kombinacija Alen Vitasović i Livio Morosin, koja je rezultirala albumom ”Gušti su gušti” i višestrukim nominacijama za Porin 1995., u Istri znači momentalni uspjeh.

Njihov neosporan talent na ovoj pjesmi osvježile su domaće glazbene snage, producenti Marco Grabber i Ivan Arnold s kojima Vitasović bilježi već četvrti uspješni singl. Uz prethodno objavljene hitove ”Ili si ili nisi”, ”U dušu” i ”Oštarije su mi zaprli”, nova pjesma ”Dopri oči” najavljuje i skori izlazak albuma ”Fenix”.

Jedan je od vodećih skladatelja pop, rock i etno glazbe, Livio Morosin, rado se odazvao pridružiti timu Grabber-Arnold-Vitasović za čiju suradnju ima samo riječi hvale. Već na prvo slušanje, Livio Morosin znao je kako stihovima obogatiti ovu predivnu pjesmu.

Emotivno nabijen pop dragulj “Dopri oči” zrači optimizmom i osjećajem mira. Na jeziku čakavštine donosi svima jasnu poruku zahvalnosti za prošlost, ali i otvoreno srce za novi dan. ”Daj, otvori ta vrata. Pusti sunce da se vrati. Daj si hrabrosti, otvori oči, sve loše prođe kad-tad”.

”Vrijeme je da otvorimo oči i pustimo ljubavi i sreći da uđe u nas. Da se riješimo negativnih i crnih misli koje su nas ugnjetavale tijekom i poslije pandemije, a i općenito. Vrijeme je za nove početke. Koliko daš toliko i dobiješ, odnosno koliko se otvoriš prema ljudima toliko ćeš i sreće privući”, poručuje Alen Vitasović povodom predstavljanja pjesme.

Livio Morosin pak, na kraju pjesme, strašno poentira: „Alen moj, najlipša lita, slušaj mene, ali stvarno najlipša lita smo skupa pasali“, a pita se i što bi bilo da se tog davnog dana nisu sreli u autobusu iz Vodnjana za Pulu.

”Drago mi je da sam sudjelovao u realizaciji nove pjesme Alena Vitasovića i zahvalan sam Marcu Grabberu što me pozvao. Zapravo je bilo već i krajnje vrijeme da se Alen i ja sretnemo i nastavimo suradnju. Proveli smo naše najljepše dane stvarajući pjesme prije toliko godina, ali ostali smo i dalje duhom mladi. Kako stihovi koje u ‘Dopri oči’ recitiram govore – danas je sve to u magli i ponekad mi se čini da su te naše pjesme starije i od nas samih, a s druge strane vjerujem da će nas uspjeti nadživjeti. Pjesma mi se jako sviđa i veliko mi je zadovoljstvo bilo sudjelovati u njezinom nastanku i podsjetiti se na neke dobre stare dane.”

Složni da su proveli najljepše godine zajedno stvarajući, Alen i Livio ne kriju dobre osjećaje prema zlatnim vremenima dua Vitasović i Morosin. Ove prave istarske legende svojim stvaralaštvom postali su neizbrisiv djelić hrvatske kulturne povijesti, a njihova glazba živjet će zauvijek, čak i kada njih ne bude.

Premijeru pjesme ”Dopri oči” prati i videospot prepun simbolike. Zatvor i bijeg iz njega metafora su oslobađanja od negativnih misli i pronalazak vlastite slobode u sreći i zahvalnosti. Za njegovu realizaciju, kao i na predhodna tri singla, zaduženi su bili Danijel Bartolić i Marijana Banko iz NUNU, pripomognuti redateljskom palicom Marca Grabbera. Spot je sniman na utvrdi Punta Christo pored Pule (Štinjan) te se u videu, uz Alena i Livia, pojavljuje i legendarni meštar Dalibor Dabić koji je ponajviše zaslužan za današnji lijepi i očuvani izgled navedene utvrde.

Pročitajte još...